מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוגת דבש עטופה בתפוחים

שעה / קל /תבנית קפיץ 22-24 סמ או 2 אינגליש
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

בלילה:

  • ביצה אחת L
  • חצי כוס סוכר חום 100 גרם

  • שליש כוס שמן 70 מל

  • חצי כוס דבש פלוס קצת להברשה 150 גרם

  • חצי כוס מחית/ מיץ תפוחים 125 מל

  • כפית מחית וניל

  • כוס וחצי קמח לבן 210 גרם

  • שקית אבקת אפייה 10 גרם

  • אבקת סוכר לקישוט

תפוחים מקורמלים:

  • 4-5 תפוחים זהובים או כל תפוח שאוהבים
  • 20 גרם חמאה או תחליף לפרווה- 2 כפות
  • 30 גרם סוכר- 2 כפות

אופן ההכנה

נתחיל מהתפוחים:

  

מקלפים אותם ואז חותכים לטבעות (עם הגרעינים) אפשר עם סכין ואפשר עם מנדולינה.

בעזרת קורמן קטן או סכין, מסירים את ליבת הטבעת ונשארים עם טבעת תפוח יפה

מכניסים את כל טבעות התפוחים לתוך קלחת עם חמאה (או תחליף) וסוכר ומבשלים על אש נמוכה עד שהתפוח מתרכך ומעט מתקרמל.

מרפדים בנייר אפייה תבנית קפיץ בקוטר 24 סמ

מדביקים את התפוחים הרכים לדפנות בצורה סימטרית יפה. הנוזל שהתפוח עטוף בו מספיק כדי להדביק אותו לנייר.

עוברים להכנת הבלילה:

במיקסר או מעבד מזון ידני מקציפים ביצה וסוכר חום עד קבלת תערובת בהירה ואוורירית.

מוסיפים את השמן תוך כדי עיבוד עד להטמעה

מוסיפים את הדבש, מחית/ מיץ תפוחים ווניל ומעבדים לאיחוד.

מערבבים את אבקת האפייה יחד עם הקמח ואז מנפים יחד על התערובת הרטובה. המטרה שאנחנו עושים את זה היא שככה חומרי ההתפחה מתערבבים בצורה אחידה בקמח וככה נקבל עוגה יותר אחידה בגובה שלה.

מוזגים את הבלילה אל התבנית עד 3/4 גובה

אופים בחום 180 מעלות למשך 45 דקות אך בכל מקרה לכל תנור והעוצמה שלו אז תמיד עדיף לבדוק עם קיסם לפני שמוציאים. אם הוא יוצא יבש ופירורי זה אומר שהעוגה מוכנה, ואם הוא יוצא רטוב אז צריך לתת עוד כמה דקות

כשהעוגה מתקררת מחלצים אותה מהתבנית ומסירים את הנייר

הופכים אותה כך שהתחתית מותנית כלפי מעלה

מפזרים מעל אבקת סוכר, וכשהוא ייספג בתפוח הוא יהפוך למבריק