מצרכים
- חצי כוס מים (125 מל)
- ביצה L
- 2 כפות דבש (30 גרם)
- 2.5 כוסות קמח לחם (350 גרם)
- 2 כפות שמן זית (20 מל)
- כפית שמרים יבשים (5 גרם)
- כפית מלח (5 גרם)
לבצק מקילו קמח:
- 360 מ״ל מים (כוס וחצי פחות כף)
- 3 ביצים L
- 90 גרם דבש (6 כפות)
- קילו קמח
- 60 מ״ל שמן זית (1/3 כוס)
- 3 כפיות שמרים (15 גרם)
- 3 כפיות מלח (15 גרם)
אופן ההכנה
מערבבים שמרים ודבש במים ומניחים עד שנוצרת שכבת קצף.
מתחילים ללוש את כל מרכיבי הבצק יחד, אפשר במיקסר ואפשר בידיים, עד שמתקבל בצק חלק ורך, לח אבל לא נדבק לידיים.
אם צריך מקמחים מעט ושולחים להכפלה עד להכפלת נפח.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים
כל כדור יצא לי 145 גרם
מותחים את הקצוות לקבלת עיגול חלק וצובטים בתחתית.
מועכים עם מערוך את הכדורים לפיתה
לכל פיתה יש צד יפה
וצד לא יפה
נעבוד כך שהצד היפה נמצא למטה
מגלגלים כך שנוצר גליל
צובטים בקצוות כדי שלא יפתח
מאריכים את הרצועות עוד עם הידיים בצורת גלגול
תחילה יוצרים סולמית
ואז מצליבים כמו שתי וערב
עכשיו הדפוס הוא כזה:
בין כל זוג קצוות- הקצה התחתון עולה על העליון.
עושים את זה 4 פעמים.
עכשיו, מחליפים צד.
הקצה התחתון עולה על העליון ועושים זאת ארבע פעמים לכיוון השני.
אם יש לכם עוד אורך אפשר לעשות עוד סבב רק אל תשכחו לשנות כיוון
את הסוף אני צובט ומקבל עיגול
אני דוחף את כל השוליים מלמטה וככה אני מקבל כדור
מניחים על תבנית עם נייר אפייה
מכסים ומתפיחים טוב טוב עד שהחלה מגיעה להתפחה משולשת (גם שעתיים אם צריך)
טורפים ביצה עם כפית דבש
מברישים היטב מכל הכיוונים ומפזרים שומשום
אופים 20 דקות על 200 מעלות.
חג שמח! ❤️