מצרכים
פרגית בטמפורה:
- 1 ק״ג פרגית
- כוס קמח תופח 140 גרם (או כוס קמח רגיל פלוס חצי כפית אבקת אפייה)
- כוס קורנפלור 140 גרם
- ביצה
- כוס מים (250 מל)
- חצי כפית מלח
רוטב לימון:
- 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
- כוס וחצי חומץ לבן (375 מל)
- מיץ מלימון שלם
- גרידה מלימון שלם
- כפית וחצי מלח (8 גרם)
- 2 כפות קורנפלור (20 גרם)
- 3 כפות מים
אופן ההכנה
- מכינים את הטמפורה על ידי טריפה של כל המצרכים יחדיו.
- שימו לב לבלילה חלקה ללא גושים.
- מחממים שמן לטמפרטורה של 165 מעלות
- איך תדעו שהשמן חם? תכניסו כף עץ לתוך השמן והיא במהרה תכוסה בועות קטנות של טיגון.
- טובלים היטב את הפרגית ומכניסים אותה לשמן.
- מטגנים עד הזהבה מוחלטת ומוציאים מהשמן לרשת כדי שהפריכות תישמר.
- שימו לב לא לטגן על חום גבוה מיד אחרת הפרגית לא תתבשל מפנים, ויש לטגן כל פרגית לפחות 8-10 דקות.
- מכינים את הרוטב:
- מכניסים לקלחת חומץ, סוכר, מלח ומיץ לימון ומביאים לרתיחה.
- מערבבים את הקורנפלור והמים עד לקבלת נוזל חלק ולבן ומוזגים אותו לתוך הרוטב.
- מביאים שנית לרתיחה
- מגרדים לימון פנימה ומורידים מהאש.
- פורסים את הפרגית המטוגנת ומסדרים אותה בצלחת עם פלחי לימון לקישוט.
- לחג – ממליצים לעשות טיגון ראשון, ולפני הגשה אפשר להכניס לתנור או לטיגון באוויר חם – 180 מעלות למשך 5-7 דקות כדי להחיות את הטיגון.
- מוזגים בנדיבות מהרוטב שהכנו מעל כל הפרגית.
- בתאבון
פרסום ממומן בשיתוף עוף טוב