מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוף בלימון

60 דקות / בינוני / 6 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

פרגית בטמפורה:

  • 1 ק״ג פרגית
  • כוס קמח תופח 140 גרם (או כוס קמח רגיל פלוס חצי כפית אבקת אפייה)
  • כוס קורנפלור 140 גרם 
  • ביצה
  • כוס מים (250 מל)
  • חצי כפית מלח

רוטב לימון:

  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • כוס וחצי חומץ לבן (375 מל)
  • מיץ מלימון שלם
  • גרידה מלימון שלם
  • כפית וחצי מלח (8 גרם)
  • 2 כפות קורנפלור (20 גרם)
  • 3 כפות מים 

אופן ההכנה

  1. מכינים את הטמפורה על ידי טריפה של כל המצרכים יחדיו.
  2. שימו לב לבלילה חלקה ללא גושים.
  3. מחממים שמן לטמפרטורה של 165 מעלות 
  4. איך תדעו שהשמן חם? תכניסו כף עץ לתוך השמן והיא במהרה תכוסה בועות קטנות של טיגון.
  5. טובלים היטב את הפרגית ומכניסים אותה לשמן.
  6. מטגנים עד הזהבה מוחלטת ומוציאים מהשמן לרשת כדי שהפריכות תישמר.
  7. שימו לב לא לטגן על חום גבוה מיד אחרת הפרגית לא תתבשל מפנים, ויש לטגן כל פרגית לפחות 8-10 דקות.
  8. מכינים את הרוטב:
  9. מכניסים לקלחת חומץ, סוכר, מלח ומיץ לימון ומביאים לרתיחה.
  10. מערבבים את הקורנפלור והמים עד לקבלת נוזל חלק ולבן ומוזגים אותו לתוך הרוטב. 
  11. מביאים שנית לרתיחה 
  12. מגרדים לימון פנימה ומורידים מהאש.
  13. פורסים את הפרגית המטוגנת ומסדרים אותה בצלחת עם פלחי לימון לקישוט.
  14. לחג – ממליצים לעשות טיגון ראשון, ולפני הגשה אפשר להכניס לתנור או לטיגון באוויר חם – 180 מעלות למשך 5-7 דקות כדי להחיות את הטיגון.
  15. מוזגים בנדיבות מהרוטב שהכנו מעל כל הפרגית.
  16. בתאבון

פרסום ממומן בשיתוף עוף טוב