מצרכים
- 12 יח סטייק פרגית קצר פתוח (לבקש מהקצב)
- 800 גרם לוביה טרייה
מילוי:
- 1 בצל קצוץ
- 300 גרם בקר טחון
- 3 כפות צנוברים קלויים
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- כפית פפריקה
- חצי כפית כמון
- חצי כפית כורכום
- חצי כוס כוסברה
- חצי כוס פטרוזיליה
- 5-6 עלי נענע קצוצים
- כוס אורז מבושל
- חופן חמוציות מיובשות
מרינדה:
- כפית פפריקה
- רבע כפית פלפל שחור
- חצי כפית מלח
- חצי כפית תימין
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות סילאן
- לציפוי: שתי כפות שומשום
אופן ההכנה
- נכין את המילוי: נטגן את הבצל עם מעט שמן זית עד להזהבה.
- נוסיף את הבקר הטחון ונבשל עד שהבשר משנה את צבעו .
- נתבל בצנוברים, מלח, פלפל שחור, פפריקה, כמון וכורכום. נערבב היטב ונוסיף את כל הירק הקצוץ, החמוציות ואת האורז המבושל, שוב נערבב והמילוי מוכן.
- נמלא את הפרגיות, נניח 12 יחידות פרגית קצר על השיש עם הצד החלק כלפי מעלה, בעזרת כף נשים שכבה מהמילוי על כל פרגית ונהדק, נגלגל את הפרגיות ונניח אותם על משטח העבודה כשתפר הקיפול כלפי מטה.
- ניקח תבנית מתאימה, נכניס לתבנית את השעועית הירוקה כמצע לפרגיות, אין צורך לתבל אותה היא תקבל טעם מהפרגיות עצמן בהמשך.
- נסדר את הפרגיות בצורה אסתטית עם התפר כלפי מטה על השעועית הירוקה.
- נכין את המרינדה: את כל מרכיבי המרינדה נכניס לקערה ונערבב היטב, בעזרת מברשת סיליקון נמרח את כל הפרגיות בנדיבות ונפזר את השומשום מעל לכל פרגית.
- נכניס לתנור – ללא כיסוי- על 200 מעלות טורבו למשך 28 דקות.
את המתכון צילמנו יחד עם שף דוד גדג’ חברנו המוכשר!
לעמוד האינסטגרם של דוד: לחץ כאן