מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פרשקי בשר – מאפה גאורגי מסורתי במילוי מפנק שכל אחד חייב לנסות

שעתיים / בינוני / 12 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

חבר טוב הגיע לבשל במטבח ולהכין יחד איתנו פרשקי בשר מסורתי וטעים. צפו במתכון של המאפה הגאורגי המסורתי עם מילוי בשרי ומפנק שכל אחד חייב לנסות.

פרשקי מצרכים

בצק:

  • חצי קילו קמח (500 גרם)

  • כוס ורבע מים (315 מ״ל)

  • 2 כפות שמן (25 מ״ל)

  • 2 כפיות מלח (10 גרם)

  •  כף סוכר (15 גרם)

  • כף שמרים (12 גרם)

מילוי:

  • 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות
  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • כפית פפריקה חריפה
  • כפית כמון
  • 2 כפיות פלפל שחור
  • 2 כפיות מלח
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • 2 שיני שום
  • חציל אחד קלוי בתנור

רוטב אגוזים גיאורגי:

  • חופן כוסברה
  • חופן אגוזי מלך
  • רבע כוס חומץ 
  • פלפל חריף
  • רבע כפית מלח
  • מיץ מלימון שלם
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מתחילים מהכנת הבצק:

  1. מערבבים במים סוכר ושמרים עד שמקבלים שכבת קצף.
  2. מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש במהירות בינונית.
  3. כשמתגבש בצק מוסיפים את המלח והשמן.
  4. כשמתקבל בצק חלק ואחיד, משמנים מעט ומכסים ומתפיחים בין 30 דקות לשעה עד להכפלת הנפח.

ממשיכים למלית:

  1. חציל אחד מכניסים לתנור על חום גבוה וקולים אותו עד שהוא יוצא רך מאוד.
  2. כמו כל אוכל טוב – מתחילים מלטגן בצל
  3. מוסיפים את הבשר ותיבול ומבשלים על מחבת עד שהבשר מתפרק לחתיכות קטנות.



  4. כשהחציל רך, מוסיפים את התוכן שלו לבלילה, והפעם עשינו את זה בצורה שונה: ויפנו את החציל הרך בניילון נצמד ואז כשלוחצים עליו התוכן שלו מחליק החוצה מהקליפה.
  5. קוצצים את הירק והתבלינים, ומוסיפים לבשר.

בינתיים מכינים את הרוטב:

  1. טוחנים את כל המרכיבים יחד.

  2. מתקנים טעמים:
  3. איך יודעים שהרוטב מדויק?
    הפרצוף צריך להיראות ככה:
  4. מניחים בצד ומתחילים להרכיב.
    לוקחים את הבצק שכבר תפח, מרדדים אותו לגובה חצי ס״מ.
    קורצים עיגולים בקוטר 10 ס״מ.
    מניחים כף גדושה מהמילוי בכל מרכז של עיגול.
  5. סוגרים היטב תוך צביטה, יוצרים מזה צורה אובאלית ומניחים על הצד של התפר עד הכניסה לשמן.
  6. מחממים שמן במחבת עמוקה
  7. מניחים את הפרשקי בשמן כשהצד עם התפר למטה.
  8. כמו סופגניה, הופכים כשצד אחד מזהיב.
  9. מוציאים לרשת ואוכלים עם הרוטב המדהים שהכנו.

 

מתכון של איתי דגן האלוף,
פיינליסט מאסטר שף 11

https://www.instagram.com/itaidagan/

 

הכנתם? אהבתם? נשמח שתשתפו איתנו באינסטגרם.

מחפשים סלט מדהים שילך יחד עם הפרשקי? קבלו מתכון לסלט תפוחי אדמה סופר מושקע.