חבר טוב הגיע לבשל במטבח ולהכין יחד איתנו פרשקי בשר מסורתי וטעים. צפו במתכון של המאפה הגאורגי המסורתי עם מילוי בשרי ומפנק שכל אחד חייב לנסות.
פרשקי מצרכים
בצק:
-
חצי קילו קמח (500 גרם)
-
כוס ורבע מים (315 מ״ל)
-
2 כפות שמן (25 מ״ל)
-
2 כפיות מלח (10 גרם)
-
כף סוכר (15 גרם)
-
כף שמרים (12 גרם)
מילוי:
- 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות
- חצי קילו בשר בקר טחון
- כפית פפריקה חריפה
- כפית כמון
- 2 כפיות פלפל שחור
- 2 כפיות מלח
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- 2 שיני שום
- חציל אחד קלוי בתנור
רוטב אגוזים גיאורגי:
- חופן כוסברה
- חופן אגוזי מלך
- רבע כוס חומץ
- פלפל חריף
- רבע כפית מלח
- מיץ מלימון שלם
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מתחילים מהכנת הבצק:
- מערבבים במים סוכר ושמרים עד שמקבלים שכבת קצף.
- מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש במהירות בינונית.
- כשמתגבש בצק מוסיפים את המלח והשמן.
- כשמתקבל בצק חלק ואחיד, משמנים מעט ומכסים ומתפיחים בין 30 דקות לשעה עד להכפלת הנפח.
ממשיכים למלית:
- חציל אחד מכניסים לתנור על חום גבוה וקולים אותו עד שהוא יוצא רך מאוד.
- כמו כל אוכל טוב – מתחילים מלטגן בצל
- מוסיפים את הבשר ותיבול ומבשלים על מחבת עד שהבשר מתפרק לחתיכות קטנות.
- כשהחציל רך, מוסיפים את התוכן שלו לבלילה, והפעם עשינו את זה בצורה שונה: ויפנו את החציל הרך בניילון נצמד ואז כשלוחצים עליו התוכן שלו מחליק החוצה מהקליפה.
- קוצצים את הירק והתבלינים, ומוסיפים לבשר.
בינתיים מכינים את הרוטב:
- טוחנים את כל המרכיבים יחד.
- מתקנים טעמים:
- איך יודעים שהרוטב מדויק?
הפרצוף צריך להיראות ככה: - מניחים בצד ומתחילים להרכיב.
לוקחים את הבצק שכבר תפח, מרדדים אותו לגובה חצי ס״מ.
קורצים עיגולים בקוטר 10 ס״מ.
מניחים כף גדושה מהמילוי בכל מרכז של עיגול. - סוגרים היטב תוך צביטה, יוצרים מזה צורה אובאלית ומניחים על הצד של התפר עד הכניסה לשמן.
- מחממים שמן במחבת עמוקה
- מניחים את הפרשקי בשמן כשהצד עם התפר למטה.
- כמו סופגניה, הופכים כשצד אחד מזהיב.
- מוציאים לרשת ואוכלים עם הרוטב המדהים שהכנו.
מתכון של איתי דגן האלוף,
פיינליסט מאסטר שף 11
https://www.instagram.com/itaidagan/
הכנתם? אהבתם? נשמח שתשתפו איתנו באינסטגרם.
מחפשים סלט מדהים שילך יחד עם הפרשקי? קבלו מתכון לסלט תפוחי אדמה סופר מושקע.