‎מי המנה שתרצו לצאת איתה להרפתקה הערב? הפשוט, הנא והמכוער – גרסת המטבח הפרוע.
קבלו 3 רעיונות לארוחת ערב שיעשו לכם שמייח. האם תבחרו בארוחה הפשוטה? מדובר על גיבור מנחם שמציל את היום בקלות. הנא? נועז, רענן ומוכן לקחת סיכונים. או אולי תלכו על המכוער? זה שאולי לא נראה טוב אבל יש לו כוח מפתיע ומעורר בפה. הערב, ההימור גבוה.

‎הפשוט: פסטה ספגטי נקניקיות

‎לפעמים, פשוט צריך ארוחה ללא טרחה אבל טעימה ומנחמת, כאילו שעבדתם עליה קשה אבל בעצם היא אפילו לא לכלכה את המטבח.
ספגטי נקניקיות זו מנה שפשוט כולם אוהבים!

מרכיבים:

* חבילת ספגטי מבושלת
* חבילת נקניקיות כ- 400 גרם
* 2 פחיות גדולות של עגבניות מרוסקות
* רבע כוס שמן זית איכותי
* כפית מלח
* כפית סוכר
* כף וחצי רסק עגבניות
* בצל בינוני קצוץ דק
* ⁠ 3 שיני שום כתושות
* כפית פפריקה מתוקה
* כפית דגושה של אורגנו


אופן ההכנה:

מבשלים את הספגטי במים ממולחים (מלוח כמו האוקיינוס) ומעט שמן זית.
בזמן שהפסטה מתבשלת אנחנו פורסים את הנקניקיות לרצועות לאורך. לטעמנו הכי כיף לאכול את הנקניקיות חתוכים לאורך בתוך הפסטה, כך תקבלו נקניקייה בכל ביס. כעת, מתחילים לבשל את הרוטב במקביל.
מטגנים במחבת גדולה את הבצל והשום עד שמתחיל להזהיב. ומוסיפים את הנקניקיות החתוכות. מטגנים מעט את הנקניקיות
ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, התיבול והאורגנו והפפריקה ומבשלים כדקה.
מעבירים את הספגטי המוכן לתוך המחבת עם הרוטב והנקניקיות (שמרו כוס של מי בישול פסטה)
ומערבבים היטב, מוסיפים מי פסטה בהדרגה ומערבבים, עד שמגיעים למרקם רוטב שאוהבים.
זהו סיימנו וקיבלנו מנה טעימה ופשוטה ברבע שעה. לדף המתכון

‎הנא: סביצ׳ה סלמון

‎מרגישים הרפתקנים?
מנה גולמית כמו קערת פוקי היא תוססת, בריאה ומלאה בטעמים טריים. אפשר להשתמש כמובן בסלמון או דג אחר שאוהבים, לפי ההעדפה.

מרכיבים:

רוטב:
מיץ מלימון שלם
מיץ מתפוז שלם
רבע כוס שמן זית
רבע כוס חומץ תפוחים/ בן יין
כף מיונז להסמכה (לא חובה)
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס/דק

דג וירקות:
300 גרם סלמון טרי חתוך לקוביות
בצל סגול
פלפל צהוב
סלרי
תפוח עץ
אבוקדו
כוסברה
קישוט:
נבטי חמניה
צ׳ילי אדום

הוראות:
אל קערה נכניס את כל חומרי הרוטב ונטרוף היטב עד לאיחוד מלא
את כל הירקות והדג נחתוך לקוביות קטנות, ואת עלי הכוסברה נפריד ונשאיר שלמים.
נערבב הכל יחד ונגיש עם קישוט נבטים וצ׳ילי אדום פרוס. לדף המתכון

‎המכוער: תפוח אדמה מעוך בציפוי פרמזן קריספי

‎אולי היא לא תזכה בתחרות יופי, אבל המנה הזו היתה בין המתכונים הראשונים שלנו שקיבלו יותר ממיליון צפיות באינסטגרם.
תפוח האדמה הצנוע זוכה לשדרוג רציני במתכון הזה מה שהופך אותו לבחירת ארוחת ערב שאי אפשר לעמוד בפניה.

מרכיבים:
1 ק״ג תפוחי אדמה מזן גורמה קטנים
100 גרם פרמזן מגורר
50 גרם חמאה מומסת
כפית אבקת שום גבישי
עלי טימין מ-3 גבעולים
שמן זית
מלח גס
פלפל טחון גס

הוראות:
מבשלים את התפוחי אדמה במים רותחים בין 20 ל-30 דקות עד שהם מתרככים, בודקים עם מזלג, נועצים בתפוח אדמה אם זה חודר אותו בקלות ללא התנגדות הם מוכנים. מערבבים יחד את הפרמזן, חמאה שום גבישי ועלי טימין למשחה גסה ומניחים בצד.
מוציאים את התפוחי אדמה מהמים לקרש גדול, ובאמצעות תחתית של כוס רחבה ושטוחה מועכים את תפוחי האדמה לעובי של 1 ס״מ.
בתבנית עם נייר אפייה מורחים את המשחה של הפרמזן עד שמקבלים שכבה דקה. ומעבירים את התפוחי אדמה על הפרמזן.
מזלפים מעט שמן זית, לא צריך יותר מידי תזכרו שיש גם חמאה בפרמזן. מתבלים עם מלח גם ופלפל שחור ומכניסים לאפייה של 45 דקות על 220 מעלות עד שהכל שחום ויפה. משגיחים על זה שלא ישרפו, כי כל תנור הוא שונה…לדף המתכון

‎אז מתוך הרעיונות לארוחת הערב שהצגנו לכם מה תבחרו הלילה? את הפשוט, הנא או המכוער? לא משנה באיזה מהם תבחרו מובטח לכם ערב טעים (:

מחפשים רעיונות נוספים? יש עוד המון אפשרויות באתר שיכולות להתאים:

רעיונות לארוחת ערב רומנטית

רעיונות למאנץ’ לילי