מצרכים
- חבילת עלי סיגר
מילוי לאגרול:
- חצי כרוב בינוני (500 גרם)
- 2 גזרים בינוניים
- בצל אחד גדול
- רבע כוס שמן
- כף מלח
- כף סוכר
- כף סויה בהירה
רוטב חמוץ מתוק:
- כוס מיץ אננס 250 מל
- חצי כוס סוכר דמררה 100 גרם
- 100 גרם חומץ (קצת פחות מחצי כוס)
- רבע כוס קטשופ 60 גרם
- כף סויה בהירה 15 גרם
- כפית גדושה קורנפלור 9 גרם
- 2 כפות מים 30 מל
אופן ההכנה
- קוצצים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים בשמן עד שמשחים היטב.
- קוצצים את הכרוב והגזר הכי דק שאפשר ומערבבים יחד עם הבצל וכל התיבול.
- נותנים לתערובת לעמוד חצי שעה כדי לספוג טעמים ואז מעבירים אותה למסננת, מניחים משקולת מעל, בעזרת קערת מים, כדי שכל הנוזלים ירדו למטה.
- כעבור שלוש שעות המילוי מוכן!
- עכשיו הגיע שלב הגלגול וכאן יש לנו טיפים לתת לכם:
- כדי זה אגרולים יצאו אחידים, צריך למדוד את אותו נפח של מילוי לפני הגלגול. כמות מומלצת היא רבע כוס מילוי.
- נניח את המילוי על שפת עלה הסיגר, ניצור מלבן באורך של אצבע.
- נקפל את הכנפיים החיצוניות פנימה על המילוי ונתחיל לגלגל. בתחילת הגלגול נאחוז בעזרת האצבעות כך שהמילוי לא יזוז עד השלמת הגלגול הראשון.
- נדביק את סוף האגרול בעזרת ״דבק״ שאנחנו יוצרים בעזרת קמח ומים.
- כאשר מסיימים לגלגל את כל המילוי, נבריש שכבה דקה של שמן על כל אגרול מכל הכיוונים ונכניס לנינג׳ה למשך 25 דקות על 180 מעלות.
- נכין את הרוטב על ידי בישול כל החומרים יחד מלבד המים והקורנפלור.
- את המים והקורנפלור נערבב יחד ונוסיף לסיר כאשר הנוזל רותח, ואז הוא יוסמך ויהפוך לרוטב.