מצרכים
- 600 גרם אורז יסמין
- כף וחצי מלח
- 5 תפוחי אדמה (או כמה שנכנסים בתחתית)
- 1/3 כוס שמן
- כף שטוחה כורכום
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את האורז ומבשלים אותו בסיר עם מים עד גובה חצי אצבע מעל האורז. מוסיפים את המלח ומבשלים עד שהאורז סופג את כל המים ומערבבים מדי פעם.
- קולפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם שיתקבל בסיס רחב.
- בסוטאז׳ רחב מערבבים שמן יחד עם כורכום, מניחים את תפוחי האדמה בתחתית כך שיכסו כמה שיותר משטח הפנים.
- מתחילים לבשל וברגע שתפוחי האדמה מתחילים להיטגן, מוזגים את כל האורז המבושל מעל, יוצרים ארובות באורז, ומכסים.
- מבשלים על אש בינונית למשך 40 דקות.
- הופכים על צלחת רחבה ומגישים 🙂
- כמובן שאפשר פשוט לקחת את הסיר איתכם ולעשות את ההצגה על שולחן החג.