מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

אורז פרסי עם תפוחי אדמה

שעה / קל / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
אורז פרסי עם תפוחי אדמה של שחר ואורן

מצרכים

  • 600 גרם אורז יסמין
  • כף וחצי מלח
  • 5 תפוחי אדמה (או כמה שנכנסים בתחתית)
  • 1/3 כוס שמן
  • כף שטוחה כורכום

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את האורז ומבשלים אותו בסיר עם מים עד גובה חצי אצבע מעל האורז. מוסיפים את המלח ומבשלים עד שהאורז סופג את כל המים ומערבבים מדי פעם.
  2. קולפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם שיתקבל בסיס רחב.
  3. בסוטאז׳ רחב מערבבים שמן יחד עם כורכום, מניחים את תפוחי האדמה בתחתית כך שיכסו כמה שיותר משטח הפנים.
  4. מתחילים לבשל וברגע שתפוחי האדמה מתחילים להיטגן, מוזגים את כל האורז המבושל מעל, יוצרים ארובות באורז, ומכסים.
  5. מבשלים על אש בינונית למשך 40 דקות.
  6. הופכים על צלחת רחבה ומגישים 🙂
  7. כמובן שאפשר פשוט לקחת את הסיר איתכם ולעשות את ההצגה על שולחן החג.