מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

אלפחורס

שעה וחצי / בינוני / 20 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
אלפחורס

מצרכים

עוגיה:

  • 200 גרם חמאה
  • כוס ורבע אבקת סוכר (150 גרם)
  • 3 חלמונים
  • מעט וניל
  • 2 כוסות קורנפלור (300 גרם)
  • כוס וחצי קמח (200 גרם)
  • חצי כפית אבקת סודה לשתיה
  • שקית אבקת אפייה

ריבת חלב:

  • 1 ליטר חלב
  • 300 גרם סוכר

אופן ההכנה

  1. עוגייה:
  2. מקציפים יחד חמאה ואבקת סוכר לקצף לבן ותפוח.
  3. מוסיפים את החלמונים ואת הוניל ומקציפים עד שנטמעות.
  4. מנפים יחד לתערובת: קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתיה. ממשיכים לערבל את הכל רק עד לקבלת בצק אחיד. חשוב לא לעבד יותר מדי זמן כי העוגיה תאבד מהפריכות והנימוחות שלה.
  5. שולחים לקירור של חצי שעה במקרר.
  6. משטחים את הבצק ובעזרת מערוך מרדדים לגובה של 0.4 סמ (אפשר למדוד עם סרגל).
  7. קורצים עיגולים בקוטר 3 סמ ומניחים אותם ברווחים כיוון שמתרחבים מעט באפייה.
  8. אופים בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
  9. ריבת חלב:
  10. בסיר מערבבים את החלב והסוכר ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים תוך ערבוב תדיר עד שהצבע הופך להיות שחום כהה. אם מתקבלים גושים זה בסדר! רק תטחנו את הכל יחד ותקבלו ריבת חלב חלקה וטעימה!
  11. הרכבת עוגיות:
  12. מזלפים למרכז העוגיה את ריבת החלב, מצמידים עוגיה ובתנועה סיבובית סוגרים אותה
  13. מורחים את היתרות בצדדים ומצפים בשבבי קוקוס.