מצרכים
- 40 גרם פטריות שיטאקי מיובשות
- 400 גרם פרגית טחונה
- 250 גרם גזר (3 גזרים בינוניים)
- 300 גרם בצל (3 בצלים בינוניים)
- כוס שמן צמחי
- 2 כפות רוטב דגים (אם לא מוצאים רוטב דגים ניתן להמיר בעוד סויה)
- כף סוכר
- כפית וחצי מלח
- כף סויה
- חבילת דפי אורז
אופן ההכנה
משרים את פטריות השיטאקי כשעתיים במים פושרים וקוטמים להם את הרגליים, סוחטים אותם וקוצצים לקוביות קטנות.
את הגזרים מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
בצל אחד קוצצים לקוביות קטנות ואת 2 בצלים הנותרים פורסים לרצועות.
במחבת מחממים על אש בינונית כוס שמן ומוסיפים את הבצל שחתוך לרצועות, מטגנים עד שהבצל מגיע להזהבה עמוקה, מסננים את הבצל מהשמן, ושומרים את השמן והבצל בצד.
נכין את המילוי- נטגן את הבצל הקצוץ עם מעט שמן עד שנקבל בצל חצי שקוף ואז נוסיף את הפרגית הטחונה ובאמצעות מרית עץ נפרק את הפרגית לחתיכות קטנות ככל שניתן.
נבשל עד שהפרגית עשוייה ונוסיף פנימה את הגזר ופטריות השיטאקי. נערבב ונוסיף את כל מרכיבי התיבול, רוטב דגים, סוכר, מלח וסויה. נבשל הכל על אש גבוהה כ- 5 דקות עד שהגזר מתבשל לחלוטין.
נוציא את המילוי לקערה וניתן לו להצטנן לטמפ’ החדר.
בזמן הזה נארגן כלי גדול עם מים ו-2 צלחות (צלחת בגודל נייר האורז, וצלחת שנכנסת לסטימר).
נכניס כ- 4 דפי אורז לתוך המים
נמרח באמצעות מברשת את 2 הצלחות בשמן מהבצל המטוגן.
בצלחת אחת אנחנו נגלגל את הרולים ובצלחת השניה נניח את הרולים המגוגלים.
ניקח דף אורז אחד לאחר שהתרכך ונפרוס על הצלחת
ניקח כף גדושה מהמילוי ונניח בתחתית דף האורז
נקפל את שתי הכנפיים הצדדיות לכיוון המרכז, ומהתחתית נגלגל את הכל לגליל, בדומה לאגרול.
נניח את הרול המגוגל על הצלחת המשומנת השניה ונפזר מעל שבבי בצל מטוגן.
אם בצלחת הגלגול שלנו התמלאו נוזלים, יש לנגב באמצעות נייר סופג ולמרוח שמן מחדש.
נמלא את הצלחת ברולים ונדאג שלא יגעו אחד בשני כדי שלא ידבקו במהלך הבישול.
על כל אחד מהרולים, נפזר מהבצל המטוגן
ניתן לבשל אותם ב-2 צורות שונות:
המסורתית היא באידוי, נכנסים את הצלחת לתוך סיר אידוי ונאדה כ- 3 דקות.
או במיקרו, נכסה את הצלחת בניילון נצמד עמיד למיקרו ונכניס ל- 2 דקות על חום גבוה.
וסיימנו, להגיש חם וישר לאחר האידוי.
בתאבון!