מצרכים
- 200 גרם מחמצת
- 200 גרם מים
- 200 גרם קמח
- 2.5 כוסות מים קרים (625 מ״ל)
- 1 ק״ג קמח לחם
- 2 כפיות מלח
אופן ההכנה
דבר ראשון יוצרים סטרטר מערבוב המחמצת, המים והקמח שבהתחלה.
כאשר הסטרטר מכפיל נפח, מכניסים אותו לקערת המיקסר.
בקערת מיקסר מוסיפים ראשית את המים, מערבבים עם הסטרטר עד שנוצר נוזל חלק ואז מוסיפים את הקמח והמלח.
מעבדים במהירות גבוהה עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
משמנים קערה ומעבירים את הבצק. מכסים ושולחים למקרר ליומיים.
אחת ליום מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים אותו סדרת קיפולים.
נוריד את הבצק לשיש
נחצה את הבצק
חצי אחד מחלק ל- 4 חלקים
חצי שני נרדד לגובה 1 סמ
מעצבים את העיגולים לבגט
את הבצק המרודד חותכים ל 16 חלקים כדי לקבל לחמניות מרובעות
מתפיחים עד שמכפיל נפח
התפחה ללא כיסוי מייבשת את הבצק ויוצרת קרום חזק
בינתיים מחממים את התנור ל- 250 מעלות.
חורצים את הבצק
טיפ: להשפריץ מים על הבצק לפני הכניסה לתנור. יתקבל קרסט מרשים יותר.
אופים למשך רבע שעה וזה מוכן!