מצרכים
בשר:
- 1 ק״ג הודו אדום
- 3 יח שורש למון גראס
- 1 בצל סגול קצוץ
- 4 שיני שום
- 85 גרם סוכר חום
- 80 גרם רוטב דגים
- 30 גרם סויה בהירה
- 30 גרם שמן
- 5 גרם קורנפלור
רוטב נוט מאם:
- 2 שיני שום
- 1 פלפל צילי
- 20 גרם סוכר
- 20 גרם רוטב דגים
- מיץ מ- 2 לימונים
- 30 מל מים
ירקות:
- חסה
- כוסברה
- בזיליקום
- נענע
- נבטים
- בצל ירוק
- אטריות אורז
- בוטנים קלויים גרוסים
אופן ההכנה
- מתחילים מלהכין מרינדה להודו על ידי ערבוב כל החומרים יחד. את שורש המלון גראס דופקים וקוצצים.
- חותכים את ההודו לקוביות, משרים במרינדה לפחות שעה (אפשר גם לילה, זה סופג טעמים)
- צולים את הבשר על מנגל או על מחבת עד חריכה (הסוכר מתקרמל וזה מדהים)
- מכינים את הרוטב על ידי כתישה של השום והצילי ואז ערבוב עם שאר החומרים.
- מחממים שמן בסיר ומערבבים עם בצל ירוק קצוץ. את זה שופכים מעל אטריות האורז ומקשטים בבוטנים.
- אוכלים ביס שמורכב מהכל: לוקחים עלה חסה, מניחים עליו אטריות, בשר, עלים, מוזגים רוטב ונותנים ביס מכל הלב.
זה אולי נראה הרבה אבל ההכנה מאוד פשוטה ומהירה, ומתקבלת מזה ארוחה שלמה!