מצרכים
בצק פריך:
- 2 כוסות תחליף קמח ללא גלוטן
- 200 גרם חמאה תנובה
- ביצה
- כפית מלח
- רבע כוס גבינה לבנה תנובה
מילוי בלקני:
- חציל גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות
- 50 גרם חמאה תנובה
- חבילת גבינת פטה עזים 5% של פיראוס
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
-נתחיל מלהכין את המלית:
- במחבת רחבה נטגן את החציל יחד עם החמאה.
- מעבירים לקערה ומפוררים פנימה את גבינת הפטה. מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים היטב.
- נעבור להכין את הבצק. הכי קל והכי מהיר, כל החומרים במעבד מזון עד קבלת גוש בצק אחיד. הבצק צריך להיות מעט לח ולא יבש, אחרת יישבר בקיפול. אפשר להוסיף כמות קטנה נוספת של גבינה לבנה כדי לתת לחות במידת הצורך.
- הדרך הטובה להתמודד עם בצקים בפסח שלא יידבקו היא לקמח את המשטח בקורנפלור.
- נרדד את הבצק לעובי 3 ממ ונקרוץ ממנו עיגולים בעזרת כוס או קורצן.
- נניח כפית מהמילוי ונסגור את הבצק לצורת סהרון.
- נבריש בביצה ונפזר מעל שומשום.
- נאפה למשך 20 דקות בחום 170 מעלות סטטי.
- נניח למאפה להתקרר מספר דקות ביציאה מהתנור כדי שהבצק יקבל את הפריכות המשגעת שלו.
- מומלץ להגיש עם ביצה קשה וחמוצים 🙂
- שיהיה בתאבון וחג שמח!