מצרכים
- כוס מים (250 מל)
- 2 ביצים (100-110 גרם)
- רבע כוס סוכר לבן (50 גרם)
- 4 וחצי כוסות (630 גרם) קמח לחם
- רבע כוס שמן זית (50 מל)
- 2 כפיות שמרים (10 גרם)
- 2 כפיות מלח (15 גרם)
אופן ההכנה
- מערבבים מים, שמרים וסוכר ונותנים לזה לעמוד 10 דקות עד שמקבלים שכבת קצף. זה עוזר לשמרים להתחיל לעבוד.
- מכניסים את כל החומרים יחדיו אל קערת המיקסר.
- מפעילים את המיקסר במהירות איטית תחילה כדי שכל חומרי הגלם ייאספו יחד. לאחר מכן נעלה את המהירות לבינונית למשך חמש דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
- מכסים את הבצק בתוך קערה.
- כעבור שעה מקפלים את הבצק מכל כיוון. הוא כרגע מעט דביק אבל זה בסדר! אנחנו צריכים לשמור על הלחות שלו. המטרה בקיפול היא למתוח את הגלוטן ולהכניס עוד אוויר שיתרום לתפיחה הסופית.
- מחלקים את הבצק לשישה כדורים שווים.
- נותנים להם לנוח כמה דקות על מנת שנוכל לעצב מבלי שהבצק ייקרע, ואז יוצרים חור במרכז שאותו מגדילים עם הידיים.
- מתפיחים למשך חצי שעה ואז מברישים ביצה ומפזרים שומשום.
- אופים בחום 200 מעלות למעלה למטה למשך 20 דקות.