מצרכים
- 6 ביצים
- 1/2 כוס מירין
- 1/4 כוס סויה בהירה
- 1/4 כוס מים
אופן ההכנה
- בכל ביצה יש כיס אוויר שנמצא בחלק התחתון של הביצה (בחלק השטוח יותר ולא המחודד)
- הבעיה היא שברגע שמכניסים את הביצה לתוך מים חמים, כיס האוויר בתוך הביצה מתחמם, וכשאוויר מתחמם הוא מתרחב לכן הכיס אוויר מתרחב בתוך הביצה וגורם לה להיסדק במהלך הבישול.
- נשים את הביצים הפוכות כך שהחלק התחתון פונה כלפי מעלה, וניתן מכה עדינה באמצעות כפית בביצה איפה שכיס האוויר ממוקם.
- הפעולה הזו עוזרת לנו ב2 אופינים – כפי שציינו הביצה לא תיסדק ובמהלך הבישול יכנסו מעט מים בין הקליפה לביצה, ואתם תראו כמה קל יהיה לקלף אותן, בקליפה פשוט תנשור מהביצה.
- השיטה הזו טובה גם לביצים קשות או רכות בלי קשר לראמן או לא.
- נחזור לביצי הראמן.
- נחמם מים בסיר, ונכניס את הביצים ישר לתוך מים רותחים
- ביצים בגודל M נבשל – 7 דקות בדיוק
- ביצים בגודל L נבשל – 8 דקות בדיוק
- כדי לקבל ביצה רכה מושלמת נצטרך לקרר את הביצים מהר ולהפסיק את פעולת הבישול לשהן, לכן נוציא אותן ישירות לתוך קערה עם מי קרח.
- נערבב את כל מרכיבי התמיסה יחד.
- ולאחר השביצים התקררו נקלף אותן ונשים בתוך התמיסה.
- נקפל נייר סופג ונניח מעל הביצים, כך נוודא שהנוזל עוטף את הביצים לגמרי ולא נצטרך לסובב את הביצים מידי פעם.
- נכניס את הביצים ללילה במקרר, וזהו…
- למחרת הביצים מוכנות להגשה בתוך מרק ראמן מפנק.