מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

המבורגר

3 שעות / בינוני / 4 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
המבורגר

מצרכים

לחמניות המבורגר:

  • 3 כוסות קמח לחם
  • כפית שמרים יבשים
  • רבע כוס שמן
  • כוס מים
  • 2 כפות סוכר
  • כפית מלח
  • חצי ביצה (את החצי השני נבריש לפני אפייה)

ריבת בצל:

  • 3 בצלים סגולים גדולים
  • רבע כוס יין אדום
  • כפית מלח
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות סוכר

קציצות המבורגר:

  • חצי קילו בשר טחון
  • רבע כוס ריבת בצל
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. לחמנייה:
  2. מעבדים את כל החומרים יחדיו במיקסר עד לקבלת בצק אחיד, חלק ומבריק. נעביר לקערה ונכסה. נניח בצד למשך שעה להכפלת הגודל.
  3. כעבור שעה נחלק את הבצק לחמישה כדורים שווים.
  4. כל כדור נמתח מהדופן את התחתית כך שתתקבל צורה עגולה ויפה.
  5. נניח את הכדורים במרווים, כאשר הצד החלק פונה מעלה.
  6. נשלח לתפיחה נוספת של שעה.
  7. נבריש את הלחמניות התפוחות בביצה, נפזר שומשום ונאפה על 200 מעלות למשך 20 דקות.
  8. ריבת בצל:
  9. נקצוץ את הבצלים לרצועות דקות ונבשל אותם על אש בינונית תחילה יחד עם כל שאר המרכיבים.
  10. כאשר הבצלים הוציאו נוזלים, ננמיך את האש לחום נמוך ונבשל תוך ערבוב מדי פעם, עד שהנוזלים מתאדים.
  11. קציצת המבורגר:
  12. בקערה נעבד ידנית את כל חומרי הגלם.
  13. “נלוש” עד שהחלבונים שבבשר ייקשרו ונקבל מן עיסה דביקה ואחידה.
  14. נחלק את הבשר לגודל הרצוי, תוך התחשבות בגודל הלחמנייה שהכנו.
  15. נדחוס את הקציצות בתוך רינג/ קורצן/ כל כלי מתאים.
  16. נשלח את הקציצות למקפיא למשך כחצי שעה עד שיעלה על האש.
  17. במחבת רחבה נחמם מעט שמן ונטגן את הקציצות משני הצדדים, עד לקבלת מידת העשייה הרצויה.