מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

חומוס פטריות

24 שעות / קל / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

חומוס:

  • כוס גרגרי חומוס יבשים
  • חצי כפית סודה לשתיה
  • חצי כוס טחינה גולמית
  • רבע כוס שמן זית
  • כפית גדושה מלח
  • כפית שטוחה כמון
  • 2 שיני שום
  • מיץ מלימון שלם ונדיב 
  • רבע כוס מים
  • חצי כוס קרח

פטריות:

  • חבילת פטריות שמפיניון
  • אפשר להחליף או לשלב סוגים שונים- אנחנו השתמשנו במיקס של שמפיניון, מלך היער ושינוקי
  • 3 כפות שמן זית
  • רבע כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט כמון
  • מעט פפריקה אדומה 

אופן ההכנה

  1. חומוס:
  2. משרים את הגרגרים במים עם סודה לשתיה למשך 24 שעות. ממליץ לכם להחליף את המים כמה שיותר! זה מוציא גזים ומסייע בריכוך הגרגרים וספיגת טעמים.
  3. השלב הבא הוא לקלף את הגרגרים ואת זה אפשר לעשות לפני בישול, או שאפשר לבשל מעט את הגרגרים ולרכך אותם קודם. 
  4. עכשיו משלימים את בישול הגרגרים עד שהם הופכים למחית חלקה כשמועכים בין שתי אצבעות.
  5. מניחים לקירור מוחלט ומעבירים למעבד מזון או בלנדר.
  6. מוסיפים מים, לימון, טחינה, שום, תיבול (בקיצר הכל חוץ מהקרח)
  7. טוחנים עד שחלק- אבל תשימו לב שצריך להוסיף נוזלים.
  8. זה השלב שמוסיפים קרח!
  9. למה קרח? שתי סיבות:
  10. הקרח עוזר לממרח להפוך לבהיר יותר וזה נראה טוב, ובנוסף, בעת העיבוד החומוס מתחמם ואנחנו לא רוצים להרוס לו את המרקם אז קרח מקרר אותו.
  11. זה הזמן לעשות תיקונים- קרח אם צריך להוסיף נוזלים או כל תיבול נוסף לשיפור הטעם.
  12. פטריות:
  13. חוצים וחותכים את הפטריות 
  14. מחממים את השמן בחום גבוה ומוסיפים את הפטריות.
  15. תוך כדי הקפצה מוסיפים את התיבול.
  16. אל תפחדו מחום גבוה או שהפטריות תישרפנה כי הן לא. אנחנו רוצים לאדות מהן נוזלים ולא לקבל שלולית.
  17. מצלחתים יפה את החומוס ועליו מוסיפים את הפטריות.
  18. מגישים עם ביצה, תטבילה ומעט פפריקה.