מצרכים
חומוס:
- כוס גרגרי חומוס יבשים
- חצי כפית סודה לשתיה
- חצי כוס טחינה גולמית
- רבע כוס שמן זית
- כפית גדושה מלח
- כפית שטוחה כמון
- 2 שיני שום
- מיץ מלימון שלם ונדיב
- רבע כוס מים
- חצי כוס קרח
פטריות:
- חבילת פטריות שמפיניון
- אפשר להחליף או לשלב סוגים שונים- אנחנו השתמשנו במיקס של שמפיניון, מלך היער ושינוקי
- 3 כפות שמן זית
- רבע כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- מעט כמון
- מעט פפריקה אדומה
אופן ההכנה
- חומוס:
- משרים את הגרגרים במים עם סודה לשתיה למשך 24 שעות. ממליץ לכם להחליף את המים כמה שיותר! זה מוציא גזים ומסייע בריכוך הגרגרים וספיגת טעמים.
- השלב הבא הוא לקלף את הגרגרים ואת זה אפשר לעשות לפני בישול, או שאפשר לבשל מעט את הגרגרים ולרכך אותם קודם.
- עכשיו משלימים את בישול הגרגרים עד שהם הופכים למחית חלקה כשמועכים בין שתי אצבעות.
- מניחים לקירור מוחלט ומעבירים למעבד מזון או בלנדר.
- מוסיפים מים, לימון, טחינה, שום, תיבול (בקיצר הכל חוץ מהקרח)
- טוחנים עד שחלק- אבל תשימו לב שצריך להוסיף נוזלים.
- זה השלב שמוסיפים קרח!
- למה קרח? שתי סיבות:
- הקרח עוזר לממרח להפוך לבהיר יותר וזה נראה טוב, ובנוסף, בעת העיבוד החומוס מתחמם ואנחנו לא רוצים להרוס לו את המרקם אז קרח מקרר אותו.
- זה הזמן לעשות תיקונים- קרח אם צריך להוסיף נוזלים או כל תיבול נוסף לשיפור הטעם.
- פטריות:
- חוצים וחותכים את הפטריות
- מחממים את השמן בחום גבוה ומוסיפים את הפטריות.
- תוך כדי הקפצה מוסיפים את התיבול.
- אל תפחדו מחום גבוה או שהפטריות תישרפנה כי הן לא. אנחנו רוצים לאדות מהן נוזלים ולא לקבל שלולית.
- מצלחתים יפה את החומוס ועליו מוסיפים את הפטריות.
- מגישים עם ביצה, תטבילה ומעט פפריקה.