מצרכים
בצק:
- 250 גרם קמח
- 100 מל מים רותחים
- מעט מלח
מלית:
- 500 גרם בשר טחון
- 2 בצלים קצוצים דק
- 6 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן
- 2 כפות מים
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- חצי כפית שאטה גרוס
רוטב טחמלי:
- 3 שיני שום קצוצות
- חצי צרור שמיר קצוץ
- חצי צרור כוסברה קצוצה
- חופן עלי נענע קצוצים
- כפית מלח ולהוסיף לפי הטעם
- רבע כפית מלח לימון
- כפית פלפל שאטה גרוס
- 300 מל מים
- קילו שזיפים ירוקים
אופן ההכנה
- מוזגים את המים הרותחים על הקמח, מוסיפים מלח, מערבבים, לשים לכדור ומניחים בצד ל- 30 דקות מנוחה.
- מערבבים את כל מרכיבי המלית.
- מרדדים את הבצק ידנית או במכונת פסטה לא דק מדי
- קורצים עיגולים יחסית גדולים 7-8 סמ קוטר
- ממלאים כל עיגול בצק בכף גדושה מהמלית
- מקפלים לפי ההדגמה של שחר בסרטון
- זה בסדר שנשאר ראש עבה ובולט. לפי המסורת לא אוכלים אותו, הוא נועד רק כדי שיהיה נוח להחזיק.
- מיד לאחר הקיפול מבשלים במים רותחים עם מלח
- תוך 2-3 דקות הכיסונים צפים וזה אומר שהם מוכנים, אפשר לסנן אותם החוצה
- שימו לב לאחר ההכנסה למים לוודא שהכיסונים לא נדבקים לתחתית אחרת הם לא יצופו וייקרעו כשתנסו להוציא אותם.
- מפזרים פלפל שחור מעל וטובלים ברוטב טחמלי משגע:
רוטב טחמלי:
- מבשלים את השזיפים הירוקים במים עם מעט מלח עד ריכוך.
- מסננים ושומרים את המים בצד להכנת הרוטב.
- מועכים את הפרי במסננת כדי לקבל את הנוזל ואת המחית, והקליפה והגרעינים יישארו בחוץ.
- מוסיפים את כל התבלינים, עשבי התיבול ומים.
- מערבבים ומעבירים לצנצנת מעוקרת.
- מומלץ לאכול לאחר 24 שעות במקרר כדי שיספוג טעמים.
- הרוטב מחזיק במקרר עד חודש.