מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

חלה בלי ביצים

3 שעות / קל / 1 יחידה
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

בצק לחלה אחת:

  • 2/3 כוס מים (170 מל)
  • 2 כפות סוכר לבן (30 גרם)
  • 2.5 כוסות קמח לחם (350 גרם)
  • 2 כפות שמן זית (20 מל)
  • כפית שמרים יבשים (5 גרם)
  • כפית מלח (5 גרם)

לבצק מחצי קילו קמח:

  • 250 מ״ל מים (כוס)
  • 45 גרם סוכר (3 כפות)
  • 500 גרם קמח
  • 30 מ״ל שמן זית (3 כפות)
  • 2 כפיות שמרים (8 גרם)
  • כפית וחצי מלח (8 גרם)

לבצק מקילו קמח:

  • 500 מ״ל מים (כוס וחצי פחות כף)
  • 90 גרם סוכר (חצי כוס)
  • קילו קמח
  • 60 מ״ל שמן זית (1/3 כוס)
  • 3 כפיות שמרים (15 גרם)
  • 3 כפיות מלח (15 גרם)

לבצק מ- 2 קילו קמח:

  • 1000 מ״ל מים (4 כוסות)
  • 200 גרם סוכר (כוס)
  • קילו קמח
  • 60 מ״ל שמן זית (1/3 כוס)
  • 3 כפיות שמרים (15 גרם)
  • 3 כפיות מלח (15 גרם)

אופן ההכנה

  1. מערבבים שמרים וסוכר במים ומניחים עד שנוצרת שכבת קצף.
  2. מתחילים ללוש את כל מרכיבי הבצק יחד, אפשר במיקסר ואפשר בידיים, עד שמתקבל בצק חלק ורך, לח אבל לא נדבק לידיים.
  3. מקמחים מעט ושולחים להכפלה עד להכפלת נפח.
  4. מחלקים את הבצק ל- 3 ומרדדים כל כדור לדף
  5. מגלגלים אותו מתחילתו עד סופו ויוצרים גליל. שימו לב לעובי שיהיה אחיד.
  6. מאריכים את הרצועות מהקצוות ושומרים על מרכז עבה.
  7. את הרצועות קולעים לצמה כמו שמודגם בסרטון
  8. מתפיחים טוב טוב עד שהחלה מגיעה להתפחה משולשת (גם שעתיים אם צריך)
  9. מברישים ביצה היטב מכל הכיוונים ומפזרים שומשום
  10. אופים 20 דקות על 200 מעלות.

    המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

    מתכונים למנות משלימות