מצרכים
סטרטר:
- 100 גרם מחמצת
- 100 גרם קמח רב תכליתי
- 100 גרם מים
בצק חלה:
- 300 גרם סטרטר
- 125 גרם (חצי כוס) מים
- 420 גרם (3 כוסות) קמח לחם
- 2 כפות סוכר (25 גרם)
- ביצה
- כפית (5 גרם) מלח
- 2 כפות (25 גרם) שמן זית
אופן ההכנה
- תחילה נוודא שיש לנו מחמצת שאכלה ביומיים האחרונים. מדריך למחמצת מחכה לכם אצלנו בהיילייט!
- מערבבים מחמצת, קמח ומים ונותנים לזה להכפיל נפח במשך מספר שעות.
- מערבבים את הסטרטר במים ומוסיפים קמח, סוכר, מלח, ביצה ושמן זית.
- מעבדים במהירות בינונית למשך 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק שנפרד מהדפנות.
- מעבירים לקערה ומכסים. נותנים מנוחה של שעה.
- כעבור שעה נחלק את הבצק לחמישה חלקים שווים
- מכל חלק ניצור כדור, נגלגל ואז ניצור רצועה עבה במרכז ודקה בקצוות.
- נטבול את הרצועות במים ונצפה בשומשום.
- נקלע חלה מחמש רצועות, שגם אופן הקליעה המלא מחכה לכם בהיילייט. כמובן שהקליעה והחלוקה יכולות להיות מכמה רצועות שתרצו, זה נתון להחלטתכם.
- מתפיחים מכוסה בטמפרטרת החדר למשך לילה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מורחים ביצה ומפזרים אקסטרה שומשום.
- אופים במשך 25 דקות על 200 מעלות.
- מחמצת זה אתגר אבל זה קל הרבה יותר משנדמה!
- מוזמנים להצטרף אלינו ולהתייעץ תמיד!