מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

חציל קריספי ברוטב סצ’ואן

30 דקות / בינוני / 2 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
חציל קריספי ברוטב סצ'ואן

מצרכים

חציל קריספי :

  • חציל בינוני 150 ג’
  • קורנפלור לציפוי
  • שמן לטיגון

רוטב סצ’ואן:

סגירת מנה:

אופן ההכנה

  1. חותכים את החציל לקוביות בגודל 5 ס”מ ומשרים אותם באמבטית מים עם משקולת למשך 30 דקות
  2. לאחר ההשרייה נסנן את החצילים ונעביר לקערה נפרדת עם 150 גרם קורנפלור. החצילים לחים והקורנפלור ידבק אליהם וייצור ציפוי דק. ננקה עודפי קורנפלור מהחצילים
  3. נטגן בשמן עמוק על 170 מעלות למשך 5 דקות.
  4. נערבב את כל מרכיבי הרוטב מלבד הקורנפלור והמים בקלחת על אש בינונית ונביא את הרוטב לרתיחה
  5. בזמן הזה נערבב את הקורנפלור והמים יחד לנוזל לבן ונוסיף לרוטב לאחר הרתיחה, ונביא בשנית לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה.
  6. לאחר רתיחה שניה הרוטב יקבל מרקם סמיך ומבריק. נערום את החצילים בקערה שטוחה, נוסיף לרוטב כפית שמן שומשום נערבב היטב ונמזוג את הרוטב מעל החצילים.
  7. נקשט עם בצל ירוק ושומשום קלוי.