מצרכים
- חבילת בצק עלים מצונן של שמרית
- 6 חלמונים
- 2/3 כוס חלב פושר
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 100 גרם גבינת מסקרפונה
- כפית מחית וניל
אופן ההכנה
- פותחים את בצק העלים ומגלגלים את המלבן לאורכו לגליל.
- חותכים 12 עיגולים שווים ברוחבם.
- פוחסים כל עיגול לדיסקית דקה ואותה מצמידים על תחתית של מאפין/ טארטלט (השתמשנו ב- 8 סמ קוטר).
- חשוב שהשוליים יהיו גבוהים ומהודקים כדי שהנוזל לא יישפך מאחורי הבצק.
- שולחים את התחתיות להקפאה ומכינים את המילוי
- מתחילים מלערבב יחד אבקת סוכר, חלמונים ומסקרפונה רק לאיחוד, מוסיפים חלב ווניל ומערבבים היטב.
- מסננים לכלי אחד וממנו מוזגים על התחתיות שיצאו מהמקפיא.
- משאירים לפחות חצי סמ גובה של בצק אקסטרה, הוא צונח.
- מיד לאחר סיום המזיגה, שולחים לאפייה של 25 דקות בחום 180 מעלות סטטי.
- נותנים לזה להתקרר ואז מקשטים באבקת סוכר ופירות טריים, או שאפשר גם לאכול ישר ככה 🙂