מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

טארט תותים

45 דקות / בינוני / 4 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
טארט תותים של שחר ואורן

מצרכים

בצק פריך שקדים:

  • 280 גרם קמח (2 כוסות)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 40 גרם אבקת שקדים (רבע כוס)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 150 גרם חמאה קרה
  • ביצה גדולה
  • מקל וניל/ כפית מחית וניל

פטיסייר וניל:

  • 375 גרם חלב (כוס וחצי)
  • 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
  • 4 חלמונים גדולים
  • 35 גרם קורנפלור (רבע כוס)
  • 40 גרם חמאה
  • מקל וניל/ כפית מחית
  • תותים טריים

אופן ההכנה

מתחילים מלהכין את הקלתית:

  1. במעבד מזון טוחנים במספר פולסים את כל חומרי הבצק, עד שמתקבלים פירורים גדולים.
  2. מעבירים את הפירורים כגוש אחד בין שני ניירות אפייה, ומרדדים לגובה 4-5 מ״מ
  3. חותכים עיגול בקוטר קצת יותר גדול מהתבנית ומניחים על התבנית עצמה.
  4. מהדקים את הבצק לשוליים וחותכים עודפים מהצדדים.
  5. מקמטים נייר אפייה ומניחים על הבצק, מוזגים מעל כל דבר שיכול לשמש משקולת ועמיד באפייה- קטניות, מלח גס…
  6. מכניסים לתנור ל 10 דקות בחום 150 מעלות
  7. מסירים את המשקולת והנייר ואופים למשך עוד 10 דקות.

בינתיים כשהקלתית בתנור, מכינים את הפטיסייר:

  1. מערבבים חלב, חלמונים וקורנפלור בקערה ומסננים יחד לסיר.
  2. מוסיפים סוכר ווניל ומערבבים בלי הפסקה עד שנוצר קרם חלק.
  3. מכבים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד המסה מוחלטת.
  4. מצמידים ניילון על פני השטח ומחכים שהקרם יתקרר לחלוטין.
  5. טורפים היטב עם מטרפה את הקרם שהתקשה עד שחוזר להיות קטיפתי וממלאים את הטארט.
  6. מקשטים בתותים.

מומלץ לתת לזה מספר שעות במקרר, אבל זה בסדר לזלול ישר כשזה מוכן 🙂