אחת התוספות האהובות עליי בסושי זה הטאמגו, חביתה מתקתקה עם מעט דאשי מגולגלת לצורת ריבוע.
בשביל להכין את החביתה, יש להצטייד במחבת מרובעת.
מצרכים
- 4 ביצים
- חצי כפית אבקת דאשי
- כף מים חמים
- 2 כפיות סויה בהירה
- כף סוכר
אופן ההכנה
- נשבור לקערה את הביצים
- נערבב את הדאשי עם המים החמים ונוסיף לביצים יחד עם הסויה וסוכר ונטרוף את הביצים היטב.
- נשמן מחבת מרובעת באמצעות נייר סופג ושמן ונחמם על אש בינונית.
- נשים מצקת קטנה של נוזל ביצים במחבת, ונטה את המחבת בסיבובים כדי לקבל שכבה דקה ואחידה של הביצה.
- כשהחביתה מתייבצת אך עדיין לחה, מתחילים לגלגל אותה מהדופן.
- משמנים את החלק החשוף שנותר, ומוסיפים עוד מצקת למחבת.
- מרימים מעט את החביתה המגולגלת ונותים לנוזך הביצים לנזול מתחת לחביתה.
- כשהחביתה מתייבת שוב מגלגלים את החביתה וחוזרים על הפעולה עד לסיות כלל הביצים.
- בין גלגול ולגלגול מומלץ להפוך את החביתה מספר פעמים וללחוץ אותה לדפונות כשי שתקבל את הצורה במרובעת האופיינת לטאמאגו.