מצרכים
- 200 גרם אטריות קדאיף (חצי חבילה)
- 100 גרם חמאה
- חצי כוס מים
- חצי כוס סוכר
- 500 גרם ריקוטה
- 200 גרם מוצרלה
- 3 כפות סוכר
- פיסטוק גרוס
אופן ההכנה
- תחילה נכין סירופ סוכר ביחס 1:1 מחצי כוס סוכר לבן וחצי כוס מים. נבשל עד המסה ונניח בצד לקירור.
- נפריד ביסודיות את אטריות הקדאיף
- נמיס חמאה במיקרו עד שתהיה נוזלית
- נמזוג את החמאה מעל האטריות ונערבב היטב לפיזור אחיד.
- נגרר את הגבינות ונערבב יחד
- חצי מכמות האטריות נפזר על מחבת.
- נפזר את כל הגבינה בצורה אחידה.
- נפזר מעל הגבינה את שארית האטריות.
- נבשל על אש נמוכה-בינונית למשך 5 דקות עד שנראה שהתחתית נצרבה מעט.
- נהפוך את הכנאפה במחבת ונבשל לעוד 5 דקות.
- נמזוג מעל הכל את כל כמות סירופ הסוכר
- נפזר פיסטוקים גרוסים.