מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

כנפיים קריספיות בבירה

שעה / קל / 2 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
כנפיים קריספיות בבירה

מצרכים

כנפיים:

  • 1 ק״ג כנפיים
  • 1/2 כוס בירה ויינשטפן
  • כפית אבקת שום גבישי
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 2 כוסות קמח
  • שמן צמחי לטיגון

מטבל:

  • בצל בינוני
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1/2 כוס בירה ויינשטפן
  • חצי כפית מלח
  • כף סילאן
  • 1/4 כוס מיונז

אופן ההכנה

  1. חורצים את הכנפיים עם סכין כדי שהבירה תוכל להיספג בבשר.
  2. שמים את הכנפיים בקערה ומוזגים מעל את הבירה, מכניסים פנימה אבקת שום מלח ופלפל שחור.
  3. מערבבים היטב ומניחים בצד ל-15 דקות.
  4. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שנוצרת בלילה סביב הכנפיים.
  5. בקערה נפרדת שמן את הקמח ומעבירים כנף מצופה בבלילת בירה לתוך קערת הקמח, משקשקים היטב את הכנף בתוך הקמח עד שכל הכנף מצופה היטב ואין בלילה רטובה.
  6. מצפים כך את כל הכנפיים.
  7. מחממים מחבת רחבה עם שמן בגובה 2 ס״מ על להבה בינונית.
  8. מכניסים את הכנפיים ומטגנים על חום בינוני, הופכים כאשר זהוב. אם תרצו כנפיים רכות ונושרות מהעצם מומלץ אפילו להנמיך את האש ולטגן לאט לאט את הכנפיים.
  9. בזמן שהכנפיים בטיגון נכין את המטבל, נקצוץ את הבצל דק דק ונטגן על מחבת עם שמן זית עד להזהבה.
  10. נוסיף את הבירה והתיבול ונבשל על אש בינונית עד לצמצום הרוטב עד שנקבל מחית בצבע חום כהה.
  11. נעביר לקערה נפרדת ונצנן, לאחר שהגיע לטמפ׳ החדר נוסיף את המיונז ונערבב היטב.
  12. לאחר שהכנפיים זהובות נוציא למסננת כדי להוריד עודפי שמן.
  13. ונגיש עם כוס בירה ויינשטפן צוננת ועם המטבל המושלם.
  14. חג חיטה שמח לכולם.

בתאבון