מצרכים
לבצק חלה:
- 2 כוסות קמח לחם
- חצי כוס מים קרירים
- חצי ביצה (את החצי השני נבריש בסוף)
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות סוכר לבן
- חצי כפית שמרים יבשים
- כפית שטוחה מלח
לכרובית:
- כרובית
- כף דבש
- כף חרדל דיז’ון חלק
- כפית מלח
- כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
- שומשום לקישוט
אופן ההכנה
מכינים בצק חלה לפי הוראות ההכנה המצורפות: בצק חלה הוראות הכנה
- שולחים את הבצק לשעה התפחה וביניים עובדים על הכרובית
- חולטים כרובית שלמה במים רותחים למשך מספר דקות עד שרכה.
- מכינים רוטב חרדל ודבש לכרובית על ידי ערבוב הדבש, החרדל, המלח והפלפל.
- מורחים את הרוטב על חלקו החיצוני של הכרובית
- מרדדים את הבצק לקוטר מעט גדול יותר משל הכרובית.
- מניחים את הכרובית כשהצד המרוח על הבצק
- מותחים את כל הקצוות של הבצק, מהדקים והופכים כאשר הקיפולים מונחים על הנייר.
- מתפיחים לעוד שעה
- מורחים בביצה ומפזרים שומשום.
- אופים למשך 30 דקות בחום של 200 מעלות