מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

לחם כוסמין לבן

4 שעות / קל / כיכר
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
לחם כוסמין לבן

מצרכים

  • 375 גרם (כוס וחצי) מים חמימים
  • 560 גרם (4 כוסות) קמח כוסמין לבן
  • כפית שמרים יבשים
  • כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מתחילים מלהכניס את המים והשמרים, ולאחר 2 דקות גם את הקמח והמלח.
  2. נעבד במיקסר עם וו לישה כ- 10 דקות עד שמקבלים בצק חלק ומבריק.
  3. מכסים ושולחים למנוחה של חצי שעה ולאחריה מרטיבים את הידיים ומבצעים קיפולים לבצק.
  4. הקיפולים מכניסים אוויר ושומרים על המבנה הגבוה של הלחם.
  5. לאחר מנוחה נוספת מעצבים את הבצק לכיכר.
  6. מורידים את הבצק למשטח מקומח, מותחים מכל הכיוונים עד לקבלת ריבוע.
  7. מקפלים את השוליים פנימה ואת המלבן שנוצר מגלגלים לצורת כיכר.
  8. אופציונלי: לצפות את הכיכר בגרעינים
  9. שולחים להתפחה של שעה.
  10. מחממים תנור ל 250 מעלות.
  11. חורצים 3 אלכסונים, משפריצים מים ומכניסים לאפייה. נתחיל מחמש דקות על 250 מעלות, ואז נוריד ל 200 מעלות ונאפה למשך 20 דקות נוספות.
  12. ניתן ללחם להתקרר לפני שחותכים (😉)