מצרכים
- 560 גרם קמח לחם (4 כוסות)
- 250 גרם מים קרים (1 כוס)
- 1 ביצה
- 50 גרם שמן (רבע כוס)
- 40 גרם סוכר לבן (3 כפות)
- 5 גרם שמרים יבשים (כפית)
- 10 גרם מלח (2 כפיות שטוחות)
- ביצה להברשה
- שומשום
אופן ההכנה
- נתחיל מלמזוג את המים הקרים למיקסר. זה יעזור לשאר החומרים להתערבל מהר יותר.
- נוסיף את כל המצרכים מלבד המלח.
- נתחיל מעיבוד עם וו לישה במהירות נמוכה עד שהכל נאסף יחד לכדור בצק.
- נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית.
- נעביר לקערה מקומחת קלות, נכסה ונניח להתפחה של שעה בטמפ החדר.
- נחלק את הבצק לשישה חלקים שווים. לדייקנים, 160 גרם כל כדור.
- נמתח כל גוש בצק מהקצוות עד שנקבל כדור.
- ניקח כל כדור ונרדד אותו לצורת אליפסה.
- נגלגל את הבצק בצד המוארך שלו עד שיתקבל לנו גליל.
- נתפיח במשך שעתיים בטמפ החדר.
- נמרח ביצה ונפזר שומשום.
- נאפה למשך 15 דקות על 180 מעלות טורבו.