מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

מאפין אוכמניות

שעה / קל / 8 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
מאפין אוכמניות של שחר ואורן

מצרכים

לקראמבל:

  • 50 גרם חמאה רכה
  • 50 גרם קמח
  • 50 גרם סוכר

לבלילה:

  • כוס וחצי קמח (210 גרם)
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן (65 גרם)
  • 1 ביצה L
  • 1/3 כוס חלב (85 גרם)
  • כוס אוכמניות טריות

אופן ההכנה

  1. נכסה שקעים של תבנית קאפקייקס עם תחתיות
  2. נתחיל מהכנת הקראמבל על ידי עיבוד הסוכר, הקמח והחמאה יחד עד לפירורים ונניח בצד.
  3. נכין את הבלילה על ידי עיבוד כל המצרכים יחד (חוץ מהאוכמניות) עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. טיפ 1: המצרכים צריכים להיות בטמפרטורת החדר- כך מתערבבים בצורה אחידה יותר.
  5. טיפ 2: על מנת לא לפתח גלוטן, וכן לקבל מרקם פירורי של עוגה בחושה, אנחנו צריכים לעבד לזמן המינימלי.
  6. לאחר שהבלילה מוכנה, מוסיפים את האוכמניות ומערבבים רק עד פיזור אחיד.
  7. מוזגים מהבלילה אל תוך השקעים שבתבנית עד 3/4 גובה
  8. מפזרים קראמבל מעל.
  9. אופים למשך 30 דקות על 180 מעלות סטטי
  10. נותנים לזה מספר דקות להצטנן וטורפים!