מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

מאפין לוטוס

שעה / בינוני / 8 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
מאפין לוטוס

מצרכים

  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 3/4 כוס קמח (110 גרם)
  • שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • כפית מחית וניל (אפשר גם תמצית)
  • רבע כוס שברי עוגיות לוטוס
  • חצי כוס שמן צמחי ניטרלי (100 גרם)
  • 1/2 כוס ממרח לוטוס צ׳אנקי
  • (אופציונאלי) כפית שטוחה משפר אפייה (4 גרם)
  • מיכל שמנת צמחית להקצפה (500 גרם)
  • כף אינסטנט פודינג וניל
  • 1/3 כוס ממרח לוטוס חלק

אופן ההכנה

  1. במיקסר מקציפים עם וו גיטרה ביצים וסוכר במהירות גבוהה 5 דקות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  2. מורידים את המהירות למהירות איטית ומוסיפים את השמן בזרם דק מהדופן עד להטמעה.
  3. מנפים פנימה את האבקות ומוסיפים וניל ושברי העוגיות ומערבבים עד להטמעה, מוודאים עם לקקן שהכל מעורבבמהתחתית.
  4. מעבירים לכלי אפייה (קאפקייק) עד ל-3/4 מהגובה.
  5. אופים במשך 20 דקות על 165 מעלות.
  6. נועצים קיסם במרכז, אם הוא יוצא יבש עם פירורים, זה מוכן. אם זה יוצא מעט לח, נמשיך לאפות למשך עוד 5 דקות.
  7. ממלאים ממרח לוטוס קראנצי בשקית זילוף עם צנתר חלק קטן.
  8. לאחר האפייה מחוררים את הקאפקייקס באמצעות סכין קטנה, ומזלפים פנימה את ממרח הלוטוס.
  9. במיקסר מקציפים את השמנת הצמחית במהירות גבוהה עם בלון הקצפה ביחד עם אינסטנט פודינג.
  10. כשהקצפת יציבה מכניסים את ממרח הלוטוס החלק ומערבבים עד לקבלת קצפת חלקה.
  11. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן, מזלפים מעל הקאפקייקס, מחממים מעט ממרח לוטוס חלק ומזלפים מעל הקצפת.
  12. לפני ההגשה נועצים עוגיית לוטוס במרכז הקצפת.