מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

מקלות בייגל ירושלמי

4 שעות / קל / הרבה מקלות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

בצק מקילו קמח:

  • 500 מ״ל מים (כוס וחצי פחות כף)
  • 90 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 3 כפיות שמרים (15 גרם)
  • קילו קמח
  • 60 מ״ל שמן זית (1/3 כוס)
  • 3 כפיות מלח (15 גרם)

הוראות הכנה:

  1. מערבבים שמרים וסוכר במים ומניחים עד שנוצרת שכבת קצף.
  2. מתחילים ללוש את כל מרכיבי הבצק יחד, אפשר במיקסר ואפשר בידיים, עד שמתקבל בצק חלק ורך, לח אבל לא נדבק לידיים.
  3. מקמחים מעט ושולחים להכפלה עד להכפלת נפח.
  4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים דק, כמו שמרדדים בצק לעוגת שמרים.
  5. חותכים את המסגרת ונשארים עם ריבוע ישר.
  6. מברישים את החלק העליון במים עד שהכל רטוב אך לא מוצף.
  7. מפזרים שומשום בנדיבות ומוודאים שהוא נדבק על כל החלקים הרטובים בבצק.
  8. הופכים את הבצק כשהשומשום למטה ועושים את אותו הדבר גם בצד השני- מרטיבים ומפזרים שומשום.
  9. חוצים לאורך ואז כל חצי חוצים שוב לאורך- ככה אנחנו שולטים באורך של המקלות שנקבל.
  10. כל מלבן ארוך חותכים לאצבעות.
  11. מסדרים במרווחים קטנים בתבנית אפייה 
  12. מחממים תנור ל 180 מעלות
  13. כעת יש אפשרות לאפות את זה בזמנים שונים כדי לקבל תוצאות שונות:
  14. אפייה של 15 דקות תתן מקלות בהירים ורכים כמו בייגל ירושלמי שכיף לטבול בזעתר
  15. אפיה של 10 דקות נוספות (סה״כ 25) תייבש את המקלות ואז יתקבלו גריסיני (הכי טעים שאכלתם בחיים שלכם אבל מה זה חשוב 😉)
  16. זה ממכר!!