מצרכים
לחם:
את הלחם אנחנו נכין לפי המתכון ללחם מ-4 מרכיבים
מרק בצל:
- 100 גרם חמאה
- 5 בצלים גדולים (1 ק״ג)
- חצי ליטר יין לבן
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- כמה ענפי טימין
- 100 גרם מוצרלה מגורדת
אופן ההכנה
לחם:
- לאחר התפחה נחלק את הבצק לארבעה חלקים שווים וניצור מהם כדורים עגולים.
- ניקח קערות חרס אישיות , נניח בהן נייר אפייה ונכניס את כדורי הבצק.
- נתפיח למשך שעה ונאפה לפי ההוראות במתכון.
- עם סיום האפייה, נחלץ מהקערה ונסיר את הנייר.
- נמרח בשמן זית ונכניס לעוד 5 דקות לתנור- זה שלב שהוא לא חובה אך מומלץ!
- נסיר ללחם את הראש ונרוקן אותו מהתוכן.
מרק בצל:
- נתחיל מלבשל את החמאה למשך מספר דקות עד שהופכת לחמאה חומה.
- נוסיף את הבצל, נתבל במלח ופלפל ונתחיל בבישול.
- לאחר שהבצל התעייף והגיר נוזלים, נוסיף את היין והטימין וניתן לו להתבשל ולהצטמצם למשך שעתיים לפחות עד שהצבע שלו הופך להיות חום ורוב הנוזלים הצטמצמו.
- הפעולה האחרונה לפני הגשה היא הוספת המוצרלה וערבוב קצר. אנחנו לא רוצים את המוצרלה טמועה לחלוטין במרק, אלא שתהיה נפרדת ונמתחת עם כל ביס שלוקחים.
- נמלא את הלחמים במרק ומה שנותר זה פשוט לטרוף.