מצרכים
רוטב בוטנים:
- 75 גרם טחינה גולמית
- 40 גרם שמן
- 15 גרם שמן צ׳ילי
- 10 גרם שמן שומשום
- 30 גרם חמאת בוטנים
- 10 גרם חומץ אורז
- 75 מל מים
- 15 גרם יין סיני
- 30 גרם סויה בהירה
- 10 גרם סויה כהה
- 3 גרם מלח
- 5 גרם סוכר
- 1 שן שום
- 10 גרם ג׳ינג׳ר
בצל שחור (אופציונלי):
- בצל גדול
- חצי כוס שמן
- 2 כפות סויה בהירה
- 2 כפות סויה כהה
- חצי כפית 5 התבלינים הסינים
- פק צ׳וי
- שמן שומשום
- בצל ירוק
- שומשום לקישוט
אופן ההכנה
- מרתיחים מים בסיר וחולטים פק צ׳וי למשך 2 שניות ומוציאים. מניחים בצד.
- מכבים את האש ומכניסים אל תוך המים הרותחים אטריות ונותנים להן להתבשל במשך 5 דקות.
- מסננים את הנוזלים ושוטפים מעט במי ברז כדי לעצור את פעולת הבישול.
- טוחנים את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב חלק ונהדר.
- קוצצים בצל גדול לקוביות קטנות ומוסיפים אותו לסיר. מכסים אותו בשמן ומתחילים לטגן על אש קטנה עד לשקיפות או הזהבה קלה.
- מורידים מהאש ומוסיפים את הסויה הבהירה, הסויה הכהה וחמשת התבלינים הסינים.
- מרכיבים את המנה:
- מערבבים את הנודלס והרוטב
- קוצצים את הפק צוי ומפזרים מעל.
- מקשטים בבצל ירוק, שומשום קלוי, שמן שומשום ובצל שחור.
- המנה המושלמת! אתם חייבים להכין 😍
מתכון בשיתוף ממומן עם שריג היבואן הרשמי של נינג’ה ישראל