מצרכים
לסלט:
- 2 קולורבי בינוניים
- 1 גזר גדול
- חצי צרור נענע
- חצי צרור כוסברה
- 40 גרם אטריות שעועית
לרוטב:
- 2 שיני שום
- 2 לימונים
- כף רוטב דגים
- כף סוכר
להגשה:
- בוטנים מטוגנים
- פלפל צ’ילי (אופציונאלי למי שאוהב חריף)
אופן ההכנה
- חותכים את הקולורבי והגזר לגולייאנים (גפרורים) ניתן להיעזר בדסקית פריסה גדולה של מעבד מזון.
- קוצצים את עשבי התיבול.
- משרים את אטריות השעועית כ-5 דקות במים רותחים, מסננים ושוטפים במים קרים, מנערים מעודפי מים וגוזרים את האטריות שיהיו קצרות.
- שמים את הכל בקערה גדולה.
- בקערה נפרדת נכתוש את השום, נוסיף את כל מרכיבי הרוטב ונערבב היטב עד להמסת הסוכר.
- מערבבים את הרוטב עם הסלט.
- לפני ההגשה מוסיפים בוטנים מלמעלה וצ’ילי אדום.
- בתאבון