מצרכים
כרוב צלוי:
- כרוב גדול (1.5 ק”ג)
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
רוטב:
- מיץ מלימון (45 מ”ל)
- כף חומץ בלסמי
- 2 כפות שמן שומשום
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף סילאן
- 1 כף סויה (למנה כשל”פ ניתן להשתמש בסויה כשל”פ או שניתן להמיר בתוספת של חצי כפית מלח וכף סילאן)
- חצי כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור גרוס
גרעינים להגשה:
- 2 כפות שומשום
- 2 כפות גרעיני חמניה
- 1/3 כוס גרעיני דלעת
אופן ההכנה
- חוצים את הכרוב, מוציאים את ליבת הכרוב וחותכים את הכרוב לצ’אנקים גדולים (בעובי של 8 ס”מ)
- מסדרים את פלחי הכרוב בצורה מרווחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מוזגים על כרוב שמן זית בנדיבות, עד שכל הכרוב מצופה בשכבה של שמן.
- מתבלים עם מלח גס ופלפל שחור גרוס ומכניסים לאפייה בחום של 200 מעלות טורבו.
- אופים בין 30-40 דקות תלוי בתנור, הכרוב צריך לצאת חרוך למעלה ואפוי בפנים.
- מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת ומשקשקים עד לאיחוד הרטבים.
- במחבת קולים על אש בינונית את כל הגרעינים, עד שמשנים את צבעם לזהוב ושומעים פצפוצים, מעבירים לקערה לצינון.
- מסדרים את הכרוב על צלחת רחבה עם שוליים שיכולים להכיל רוטב.
- לפני ההגשה מוזגים רוטב מעל הכרוב ומפזרים בנדיבות גרעינים.
- מגישים וטורפים בהנאה.