מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

סלט עוף תאילנדי

30 דקות / קל / 4 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
סלט עוף תאילנדי

הביאו את הטעמים העזים של תאילנד אליכם הביתה עם סלט עוף תאילנדי

סלט עוף תאילנדי הוא סלט מפוצץ בטעמים וריחות נפלאים ורעננות מתפרצת. הפריכות של הירקות הטריים, הטעמים העזים, הספייס של הצ’ילי, המתיקות העדינה של הרוטב כולם התאחדו בהרמוניה מושלמת. זה יותר מסתם מנה, זה מרגיש כמו מסע קצר לתאילנד, שילוב של פשטות ונועזות. מי שטיילו בבנגקוק וידייקו במנה יוכלו להתענג לא רק על הטעמים, אלא גם על הזיכרונות מן העבר.

הקסם במנה הזו טמון באיזון הטעמים. כאשר כל מרכיב ממלא את תפקידו בצורה מושלמת. מרכיבים טריים הם כמובן המפתח. מה שבאמת מאחד את הכל זה הרוטב: תערובת פשוטה אך עוצמתית של מיץ ליים, רוטב דגים, שום וצ’ילי. זה מדהים איך המרכיבים המעטים האלה, כשהם משולבים בדיוק כמו שצריך, יכולים ליצור משהו כל כך מורכב אבל גם פשוט, משביע אבל לא כבד.

אז בואו נצא לדרך ונחגוג את הפשטות היפה שיש במטבח התאילנדי.

סלט עוף תאילנדי
נגן וידאו

סלט עוף תאילנדי טעים ומפוצץ בטעם, הסלט הזה מרענן, בריא וטעים! פרגית צלויה ועסיסית על ירקות פריכים, עם רוטב עשיר בצ’ילי מפגיש את הכל לשלמות. מושלם עבור ארוחת צהריים או ערב!

מצרכים לסלט עוף תאילנדי

לסלט עוף:

  • 4 כפות אורז (יבש, לא מוכן)
  • 300 גרם פרגית
  • 2 כפיות רוטב דגים
  • כפית גדושה של קורנפלור
  • 1/2 כרוב גדול
  • בצל סגול בינוני
  • 2 מלפפונים
  • גבעול בצל ירוק
  • 1/4 צרור כוסברה
  • 1/4 צרור נענע
  • 2 גבעולי סלרי
  • פלפל צ׳ילי

רוטב:

  • 4 שיני שום
  • פלפל צ׳ילי
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 3 כפות סוכר
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1/3 כוס מים

    אופן ההכנה סלט עוף תאילנדי

    1. קולים את האורז במחבת על אש בינונית עד שהאורז מקבל גוון זהוב עמוק וטוחנים במטחנת תבלינים. אם אין אפשר לטחון עם מוט בלנדר הפוך ושקית מעל לכיסוי רק אקסטרה זהירות מהלהבים.
    2. חותכים את הפרגיות דק דק, מוסיפים רוטב דגים וקורנפלור ומערבבים היטב, צולים את הפרגית במחבת עד שהכל צרוב יפה, ומניחים בצד לצינון.
    3. במכתש ועלי כותשים שום ואת הצ׳ילי, מוסיפים סוכר וכותשים עד לקבלת מחית. מוסיפים את מיץ הלימון, רוטב הדגים, את המים ומערבבים היטב.
    4. קוצצים את כל הירקות לרצועות ושמים בקערה גדולה.
    5. לפני ההגשה מוסיפים את העוף, הרוטב והאורז הקלוי. 
    6. מערבבים היטב ומגישים.

    נשמח לקבל הצצה על המנה המהממת שלכם, אל תשכחו לשתף אותנו באינסטגרם, בתאבון!

    מחפשים מנה טובה שיכולה ליצור ארוחה כיפית? נסו נודלס טופו או טוקבוקי קוריאני מסורתי