מצרכים
תערובת פטריות:
- 3 סלסלות פטריות
- 2 בצל סגול
- 4 כפות שמן זית
- 5 שיני שום
- כמה ענפי טימין
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
תערובת תרד:
- כף שמן זית
- בצל קצוץ
- 2 שיני שום
- 250 גרם תרד
- רבע כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור גרוס
- 2 חלמונים
הרכבה:
- בצק עלים של מעדנות
- 500 גרם פילה סלמון
- 2 כפות חרדל דיז׳ון חלק
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- קוצצים דק את הפטריות והבצל
- מטגנים עם שמן זית
- מוסיפים את השום ומבשלים עד לאידוי רוב הנוזלים.
- מתבלים בשלב הזה כדי שהמידה תהיה מדויקת אחרי שצמצמנו את הנוזלים.
- מוסיפים עלי טימין ומניחים בצד.
- עוברים לתרד:
- מטגנים קלות בצל קצוץ ושום
- מוסיפים תרד ותיבול וכשאין נוזלים יותר בבישול מכבים את האש.
- לאחר שזה מעט מתקרר מוסיפים 2 חלמונים ומערבבים.
- מורחים את נתח הסלמון בחרדל ומצפים במלח ופלפל.
- פותחים בצק עלים לריבוע יותר מכפול מגודל הדג.
- מורחים שכבת פטריות
- עליה שכבת תרד
- מניחים את הדג
- עוד שכבת תרד
- עוד שכבת פטריות
- מכסים את הכל בעוד בצק ומהדקים מסביב.
- מברישים בביצה
- כעת ניתן להוסיף על זה שכבת בצק נוספת כמו רשת ואז להבריש בביצה גם אותה.
- אופים למשך 40 דקות בחום 180 מעלות עד שהמאפה זהוב לחלוטין.
מתכון ממומן בשיתוף תנובה מעדנות