מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

סלמון וולינגטון

שעתיים / בינוני / מנה מרכזית
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

תערובת פטריות:

  • 3 סלסלות פטריות
  • 2 בצל סגול
  • 4 כפות שמן זית 
  • 5 שיני שום
  • כמה ענפי טימין
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס 

תערובת תרד:

  • כף שמן זית
  • בצל קצוץ 
  • 2 שיני שום
  • 250 גרם תרד
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 חלמונים

הרכבה:

  • בצק עלים של מעדנות
  • 500 גרם פילה סלמון
  • 2 כפות חרדל דיז׳ון חלק
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. קוצצים דק את הפטריות והבצל
  2. מטגנים עם שמן זית
  3. מוסיפים את השום ומבשלים עד לאידוי רוב הנוזלים.
  4. מתבלים בשלב הזה כדי שהמידה תהיה מדויקת אחרי שצמצמנו את הנוזלים.
  5. מוסיפים עלי טימין ומניחים בצד.
  6. עוברים לתרד:
  7. מטגנים קלות בצל קצוץ ושום 
  8. מוסיפים תרד ותיבול וכשאין נוזלים יותר בבישול מכבים את האש.
  9. לאחר שזה מעט מתקרר מוסיפים 2 חלמונים ומערבבים.
  10. מורחים את נתח הסלמון בחרדל ומצפים במלח ופלפל.
  11. פותחים בצק עלים לריבוע יותר מכפול מגודל הדג.
  12. מורחים שכבת פטריות
  13. עליה שכבת תרד
  14. מניחים את הדג
  15. עוד שכבת תרד
  16. עוד שכבת פטריות
  17. מכסים את הכל בעוד בצק ומהדקים מסביב.
  18. מברישים בביצה 
  19. כעת ניתן להוסיף על זה שכבת בצק נוספת כמו רשת ואז להבריש בביצה גם אותה.
  20. אופים למשך 40 דקות בחום 180 מעלות עד שהמאפה זהוב לחלוטין.

מתכון ממומן בשיתוף תנובה מעדנות