מצרכים
לסמוסה:
- 2 כפות שמן צמחי או גהי (חמאה מזוקקת)
- כפית זרעי כמון
- 2 כפות שום כתוש
- 2 כפיות ג’ינג’ר טחון
- 2 פלפלים חריפים או צ’ילי ירוק
- 2 בצלים קצוצים דק
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית צ’ילי אדום גרוס
- 1 כפית אבקת כוסברה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כרוכום
- 1 כפית מלח
- כף מיץ לימון
- 600 גרם תפו”א קצוץ (לאחר הרתחה)
- חצי כוס כוסברה קצוצה
- חבילת עלי סיגר
- כף קמח
- בקבוק שמן קנולה לטיגון עמוק.
לרוטב צ’אטני מנגו:
- חבילת מנגו קפוא
- 2 כפות שמן קוקוס
- 2 כפות סוכר חום רטוב
- חצי כפית כורכום
- חצי כפית זרעי חרדל שחור
- חצי כפית צ’ילי גרוס
- 5 עלי קארי
- חצי כפית ג’ינג’ר
- חצי כפית מלח
אופן ההכנה
סמוסה:
- בווק\ סיר מחממים את השמן או הגהי ומוסיפים את זרעי הכמון, שום ופלפל ירוק חריף ומטגנים למשך דקה להשחמה.
- מוסיפים בצל קצוץ וממשיכים בטיגון ובמקביל מוסיפים את הצ’ילי אדום גרוס, פפריקה , את הכרכום, מלח ומיץ לימון ומערבבים הכל יחד למשך דקה.
- לאחר דקה מוסיפים קוביות תפו”א (שבושלו מראש) וכוסברה טרייה מערבבים הייטב מוסיפים את המיץ לימון ומקררים.
- ממלאים את דפי הפילו למשולשים ומדביקים בעזרת “דבק” (כף קמח ו-3 כפות מים) ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה.
צאטני מנגו:
- מרתיחים את המנגו כחצי שעה – ארבעים דקות עם חצי כוס מים וחצי כפית כורכום.
- טוחנים בבלנדר את המנגו, מחזירים לסיר ומבשלים על אש קטנה.
- מוסיפים 2 כפות סוכר חום וחצי כפית מלח.
- במחבת ממיסים שמן קוקוס ומוסיפים זרעי חרדל, עלי קארי, חצי כפית ג’ינג’ר וצ’ילי גרוס\ פלפל חריף ומטגנים כדקה על אש גבוהה.
- מוסיפים את התבלינים לתערובת המנגו ומערבבים.