מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

סמוסה

שעתיים / מתקדם / 20 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
סמוסה וצ'אטני מנגו של שחר ואורן

מצרכים

לסמוסה:

  • 2 כפות שמן צמחי או גהי (חמאה מזוקקת)
  • כפית זרעי כמון
  • 2 כפות שום כתוש
  • 2 כפיות ג’ינג’ר טחון
  • 2 פלפלים חריפים או צ’ילי ירוק
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית צ’ילי אדום גרוס
  • 1 כפית אבקת כוסברה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כרוכום
  • 1 כפית מלח
  • כף מיץ לימון
  • 600 גרם תפו”א קצוץ (לאחר הרתחה)
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • חבילת עלי סיגר
  • כף קמח
  • בקבוק שמן קנולה לטיגון עמוק.

לרוטב צ’אטני מנגו:

  • חבילת מנגו קפוא
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 2 כפות סוכר חום רטוב
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית זרעי חרדל שחור
  • חצי כפית צ’ילי גרוס
  • 5 עלי קארי
  • חצי כפית ג’ינג’ר
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה

סמוסה:

  1. בווק\ סיר מחממים את השמן או הגהי ומוסיפים את זרעי הכמון, שום ופלפל ירוק חריף ומטגנים למשך דקה להשחמה.
  2. מוסיפים בצל קצוץ וממשיכים בטיגון ובמקביל מוסיפים את הצ’ילי אדום גרוס, פפריקה , את הכרכום, מלח ומיץ לימון ומערבבים הכל יחד למשך דקה.
  3. לאחר דקה מוסיפים קוביות תפו”א (שבושלו מראש) וכוסברה טרייה מערבבים הייטב מוסיפים את המיץ לימון ומקררים.
  4. ממלאים את דפי הפילו למשולשים ומדביקים בעזרת “דבק” (כף קמח ו-3 כפות מים) ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה.

צאטני מנגו:

  1. מרתיחים את המנגו כחצי שעה – ארבעים דקות עם חצי כוס מים וחצי כפית כורכום.
  2. טוחנים בבלנדר את המנגו, מחזירים לסיר ומבשלים על אש קטנה.
  3. מוסיפים 2 כפות סוכר חום וחצי כפית מלח.
  4. במחבת ממיסים שמן קוקוס ומוסיפים זרעי חרדל, עלי קארי, חצי כפית ג’ינג’ר וצ’ילי גרוס\ פלפל חריף ומטגנים כדקה על אש גבוהה.
  5. מוסיפים את התבלינים לתערובת המנגו ומערבבים.