מצרכים
- 3 חלבונים
- 150 גרם סוכר
- 100 גרם חמאה מומסת (ניתן להחליף במרגרינה / שמן לגרסת פרווה)
- 3 כפות מים
- כוס קמח
אופן ההכנה
- מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף נוזלי, לבן ואוורירי.
- מוסיפים את החמאה המומסת והמים ומקציפים לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח ושוב מקציפים רק עד איחוד.
- מחממים תנור ל 200 מעלות (לא טורבו)
- לוקחים כף אחת מהבלילה ומשטחים אותה לצורת עיגול על משטח סיליקון/ נייר אפייה
- מומלץ לעשות בכל פעם 2-3 עיגולים כי העבודה ביציאה מהתנור צריכה להיות מאוד מהירה לפני שהעוגיה מתקשה.
- מכניסים לתנור ל- 7-8 דקות עד שהשוליים שחומים והמרכז מתחיל להשחים בעצמו.
- שימו לב – העוגייה חמה מאוד, נכון בסרטון אנו עושים זאת בידיים חשופות, אך הידיים שלנו רגילות לחום. ממליצים לעשות זאת עם כפפות (ניתן להשתמש בכפפות ניקיון רב פעמיות, העבות, אלו שעשויות מגומי ומרופדות מעט מבפנים, הן מבודדות חום מצויין)
- מניחים במרכז פתקית ומקפלים לחצי.
- מניחים על כוס יציבה את העוגיה במרכז ומקפלים אותה.
- אפשר להיעזר בתבנית שקעים או בכל אביזר שיסיע בהחזקת העוגיה עד להתקשות על מנת לשמור על הצורה.