מצרכים
- 2 ביצים L
- חצי כוס סוכר לבן 100 גרם
- חצי כוס שמן 100 גרם
- 3/4 כוס דבש 200 גרם
- 2/3 כוס תה בטעם שאוהבים, אני בחרתי בג’ינג’ר ודבש. 180 מל
- 2 כוסות קמח 280 גרם
- שקית אבקת אפייה 10 גרם
- כפית גדושה קינמון טחון 5 גרם
- אגוזי מלך קצוצים לקישוט
אופן ההכנה
זו עוגה ממש קלה של הכל ביחד והיא יוצאת גבוהה ומהממת.
מערבבים את כל המצרכים בקערה עד לאיחוד. לא לערבב יותר מדי כדי להשאיר את העוגה פירורית
את האבקות נסנן יחד כדי לסייע בפיזור אחיד עם מינימום ערבוב
מרפדים בנייר אפייה תבנית אינגליש קייק באורך 30 סמ, או 2 תבניות אינגליש רגילות
מוזגים את הבלילה לתבנית עד 3/4 גובה ומפזרים מעל בצורה אחידה את האגוזים הקצוצים.
אופים במשך 45 דקום בחום 180 מעלות סטטי אך בכל אופן מומלץ להכניס קיסם כדי לבדוק אם העוגה צריכה עוד זמן. אם הקיסם יוצא יבש או פירורי זה אומר שהעוגה מוכנה. אם הוא יוצא דביק זה אומר שהעוגה לא מוכנה ושהיא צריכה עוד כמה דקות