מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוגת פטיסייר שוקולד

3 שעות / בינוני / עוגה אחת
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
עוגת פטיסייר שוקולד של שחר ואורן

מצרכים

לבצק שמרים:

  • 50 גרם סוכר (רבע כוס)
  • כפית שמרים יבשים (5 גרם)
  • שליש כוס חלב חמים (85 גרם)
  • 280 גרם קמח לחם (2 כוסות)
  • ביצה L
  • 50 גרם חמאה
  • קמצוץ מלח

פטיסייר שוקולד:

  • כוס חלב (250 מל)
  • רבע כוס סוכר (50 גרם)
  • 3 חלמונים
  • 25 גרם קורנפלור
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

מתחילים מלהכין את הבצק:

  1. מערבבים את החלב, שמרים וסוכר ומניחים לחמש דקות בצד.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים במהירות בינונית למשך 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק ומבריק שנפרד מהדפנות.
  3. מעבירים לקערה, מקמחים מעט ומתפיחים להכפלת הנפח.

מכינים את הפטיסייר:

  1. אל תוך סיר קטן מכניסים את החלב, סוכר, חלמונים וקורנפלור, ומערבבים תמידית על אש בינונית עד שמתקבל קרם יציב.
  2. כשמכבים את האש, מוסיפים שוקולד מריר. הוא נמס תוך רגע, מערבבים לאיחוד ומעבירים לקירור.
  3. פותחים את הבצק למלבן דק וארוך יחסית (תדמיינו שהוא צריך להיסגר לעיגול בהיקף של התבנית שלכם.
  4. מורחים על 2/3 את הקרם ומפזרים שוקולד צ׳יפס אם רוצים 🙂 אין דבר כזה יותר מדי שוקולד
  5. את השליש הנותר חותכים לפסים דקים ומגלגלים את הבצק מהמילוי עד הפסים כך שמתקבלת הצורה היפה.
  6. מעבירים לתבנית עגולה ומתפיחים למשך שעה או יותר עד הכפלת הנפח.
  7. אופים בחום 180 מעלות סטטי למשך 30 דקות לפחות עד שהעוגה שחומה היטב.
  8. מורחים סירופ סוכר שמכינים מרבע כוס סוכר ורבע כוס מים.
  9. כמה דקות קירור וטורפים 🥰