מצרכים
- 1/3 כוס מים (80 גרם)
- 1/4 כוס סוכר לבן (50 גרם)
- כפית שמרים יבשים (5 גרם)
- ביצה L
- 50 גרם חמאה/ תחליף לקבלת עוגה פרווה
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- קורט מלח
- צנצנת דובדבני אמרנה
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר מערבבים מים, סוכר ושמרים ומניחים למשך 5 דקות.
- מוסיפים את כל שאר חומרי הבצק ומעבדים במהירות בינונית למשך 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק שנפרד מהדפנות.
- מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים, ומתפיחים כשעה.
- מחלקים את הבצק לכדורים לפי מספר הדובדבנים בצנצנת (לי היו 27) ושומרים את הסירופ בצד.
- ממלאים כל כדור בצק בדובדבן ויוצרים כדור
- מסדרים בתבנית בצפיפות כדי שהצפייה תהיה לגובה
- מתפיחים למשך שעה
- אופים בחום 170 מעלות למשך 40 דקות
- מוזגים את הסירופ שהיה בצנצנת מעל שייספג בעוגה
- שומרים בקופסה אטומה
- מומלץ לחמם לפני הגשה ❤️