מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוגת שמרים שוקולד – מסורתית שוקולדית ונימוחה

3 שעות / בינוני / עוגה ל-8 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד מסורתית נימוחה בפה ושוקולדית בטירוף. הקסם מתחיל עם בצק שמרים פשוט שתופח לשלמות, וכתוצאה מכך עוגה קלילה ואוורירית, עם ניחוח משכר של שוקולד עשיר. כן, קשה להתנגד לזה. מתכון זה מאפשר התאמה אישית אינסופית, ניתן להוסיף אגוזים, שוקולד צ’יפס, קרמל-מלוח, ועוד אפשרויות. חיפשתם עוגה שתתאים בדיוק לקפה בוקר שלכם? אז קדימה בואו נרוץ עליה!

מצרכים לעוגת שמרים שוקולד

כמות לאינגליש קייק 30 ס״מ

בצק:

  • 2 כוסות קמח = 280 גרם
  • כפית שמרים יבשים = 5 גרם
  • 50 גרם חמאה בטמפ החדר
  • 1/3 כוס חלב בטמפ החדר = 85 מל
  • ביצה בטמפ החדר
  • רבע כוס סוכר = 50 גרם
  • קמצוץ מלח

מלית:

  • 75 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר = חצי כוס
  • 35 גרם קקאו = רבע כוס

סירופ סוכר:

  • סירופ סוכר
  • רבע כוס מים
  • רבע כוס סוכר

אופן ההכנה – עוגת שוקולד שמרים

בצק:

  1. נערבב את השמרים והסוכר בתוך החלב.

  2. נניח בצד למספר דקות עד שמתקבלת שכבת קצף. זה אומר שהשמרים מתחילים לפעול וזה מסייע לתהליך ההתפחה.
  3. נוסיף את הקמח, הביצה, החמאה והמלח ונעבד במהירות בינונית למשך כ-10 דקות עד קבלת בצק חלק ולא דביק למגע. אם יש צורך אפשר להוסיף מעט קמח.
  4. נשלח את הבצק למנוחה של שעה עד שיכפיל את נפחו.

 

מלית:

נמיס קלות את החמאה ונערבב את שלושת המרכיבים יחד למשחה אחידה. נשאיר את המלית על השיש, על מנת שתישאר רכה ונוכל למרוח אותה. אם נכניס למקרר, החמאה תתמצק.

סירופ סוכר:

 

  1. נרתיח יחד עד להמסה מלאה של הסוכר. לא להמשיך לבשל מעבר להמסה כי אנחנו לא רוצים שהמים יתאדו. מה שעשוי לקרות זה שיתקבל קרמל, או נוזל מרוכז מדי, שעשוי להתגבש על העוגה.

  2. נעביר לכלי לקירור.

הרכבה ועיצוב:

  1. כאשר הבצק הכפיל את הנפח, נעביר אותו למשטח ונרדד אותו דק. כמה שיותר דק = יותר שכבות של גלגולים.

  2. נעביר את כל המלית על הבצק
  3. נתחיל לפזר אותה לכל הכיוונים, ואז לדייק במריחה כדי שתכסה את כל שטח הפנים.
  4. ניצור גליל.

  5. הדבר הבא תלוי בתחושה ובמזג האויר:
    אם חם בבית ואתם מרגישים שהבצק דביקי ושהמלית רכה מידי, יהיה לכם גם קשה לעצב את העוגה בלי ללכלך את כל המטבח. תכניסו את הגליל למקרר כדי שהחמאה שבבצק ושהצלחת מעט תתמצק וככה תוכלו לשלוט בצורה שתעשו. אם הבית נעים ואתם מרגישים שאתם עובדים בכיף, אפשר ישר להמשיך.
  6. חוצים את הגליל לאורכו ומקבלים 2 קשתות.
  7. מניחים את החצאים אחד על השני בצורת איקס כשהמלית מופנה כלפי מעלה.
  8. עכשיו יוצרים בורג.

  9. כל פעם מצד אחר כדי לשמור על סימטריה.

  10. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומכסים.
  11. מתפיחים עד הכפלת נפח (גם כאן זה תלוי במזג האוויר), גם שעתיים אם יש צורך! זמן התפחה חשוב. תהיו סבלניים בכל מאפה שמרים שאתם מכינים אחרת תתבאסו ביציאה מהתנור שיצא לכם דחוס ולא אוורירי כמו שציפיתם. לקראת סוף ההתפחה נחמם את התנור ל 180 מעלות סטטי (למעלה למטה)

אפייה:

  1. כשהבצק תפח, נבריש ביצה ונאפה למשך 45 דקות. המאפה צריך להיות שחום ויפה, ולחיצה עליו תרגיש שהוא יציב ולא נמחץ.
    מוציאים מהתנור ומברישים היטב בכל סירופ הסוכר שהכנו (לא לוותר עליו! זה עושה את ההבדל)
  2. זהו! ללא דיחוי נוסף אני מזמין אתכם להתנפל על העוגה 🙂

איזה כיף (: עוגת שמרים שוקולד ביתית! חמימה, עשירה ובלתי ניתנת לעמוד בפניה! תהנו ממנה עם כוס קפה (או תה) או במסגרת אירוח עם אנשים אהובים, העוגה הזו בטוח תהיה משהו קטן וטוב שיזכר. אל תשכחו לצלם תמונה ולשתף את יצירת המופת איתנו באינסטגרם – נשמח לראות איך זה יצא!

חיפשת משהו פשוט יותר? עוגת שוקולד שאפשר לעשות בזמן קצר יותר? צפו במתכון עוגת שוקולד 10 דקות