מצרכים
בלילה:
- 5 ביצים
- חצי כוס סוכר (100 גרם)
- כוס וחצי קמח שקדים (150 גרם)
- חצי כפית אבקת אפייה
- תאנים טריות
אופן ההכנה
- ראשית נשמן תבנית אפייה רחבה. אני השתמשתי בחמאה וזה מה שהופך את המתכון לחלבי. ניתן להשתמש גם בתחליף ולקבל עוגת פרווה.
- לאחר השימון, נפזר כמות נדיבה של קמח שקדים, ננער עד שהכל מצופה ונרוקן עודפים.
- נקציף במהירות גבוהה את הביצים והסוכר עד שנקבל קצפת בהירה.
- נחליף את ראש המיקסר לוו גיטרה, שהתפקיד שלה הוא יותר ערבול.
- נוסיף קמח שקדים ונערבל היטב מבלי לפגוע בהקצפה.
- נמזוג את הבלילה אל תוך תבנית פאי בקוטר 27 ס״מ. יש להשאיר 1 ס״מ רווח בגובה מהשפה של התבנית כי העוגה תופחת באפייה ושלא תגלוש החוצה.
- נסדר חצאי תאנים בצורה רנדומלית.
- מעל כל תאנה נפזר מעט סוכר
- בין התאנים נקשט בשקדים פרוסים.
- נאפה למשך 30 דקות על 170 מעלות.