מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוף שלם בתנור

3 שעות / בינוני / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
עוף שלם בתנור של שחר ואורן

מצרכים

לעוף:

  • עוף שלם במשקל של לפחות 1.5 קילוגרם
  • לימון פרוס
  • 3 ענפי רוזמרין
  • 5 ענפי טימין
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • 3 שיני שום קליפות

לתיבול העוף:

  • רבע כוס שמן זית
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור

לרוטב:

  • נוזל שהעוף הגיר
  • כוס יין לבן
  • 3 ענפי טימין
  • שן שום מעוכה
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות שמן זית

אופן ההכנה

  1. נתחיל מלמלא את העוף בלימון, עשבי תיבול, מלח פלפל ושום.
  2. נקשור את העוף: נתחיל מסביב לחזה וניצור לולאה סביב עצמות הרגליים. ברגע שנמשיך, הרגליים ייצמדו ונקשור. פעולה זו עוזרת לעוף להתבשל בצורה אחידה.
  3. נערבב יחד שמן זית, מלח ופלפל ונמרח את העוף היטב מבחוץ.
  4. נניח את העוף על רשת ולידו מספר תפוחי אדמה קטנים ונבריש גם אותם.
  5. נאפה בחום של 230 מעלות טורבו.
  6. לעוף במשקל 1.5 קילו נדרשת שעה של אפייה. כל חצי קילוגרם נוסף דורש רבע שעה נוספת של אפייה.
  7. נוציא את העוף ונסנן את הנוזלים שהגיר, מהם נכין את הרוטב.
  8. נעביר אותם לקלחת, נוסיף יין לבן, טימין, שן שום מעוכה, מלח, פלפל שחור ושמן זית. נרתיח יחדיו ונבשל עד לאידוי של היין וצמצום של הרוטב.
  9. עכשיו הכל מוכן ואפשר להגיש!
  10. נפרוס מהעוף, ניקח מתפוחי האדמה ונמזוג רוטב מעל הכל.