מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פאד קפאו

30 דקות / בינוני / 3 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
פאד קאפו

מצרכים

  • 500 גרם בשר טחון/ פרגית טחונה
  • בצל סגול בינוני (100 גרם)
  • 6 שיני שום (25 גרם)
  • 2 כפות רוטב הוי סטיר (30 גרם) (לגרסה הלא כשרה ניתן להשתמש ברוטב צדפות)
  • 1.5 כפות רוטב דגים (22 גרם)
  • חופן גדול עלי בזיליקום (65 גרם)
  • 2 כפיות סויה (10 גרם)
  • כף סוכר חום דמררה (10 גרם) 
  • צ׳ילי אדום פרוס
  • כפית צ׳ילי גרוס
  • 4 ביצים
  • שמן לטיגון 
  •  אורז לבן להגשה
  • רוטב סרירצה להגשה (אופציונלי)

אופן ההכנה

  1. קוצצים את הבצל דק
  2. פורסים את השום 
  3. קוצצים את הצ׳ילי
  4. קוצצים גס את הבזיליקום
  5. מחממים שמן במחבת (לא להתקמצן) זה צריך להיות טיגון.
  6. מטגנים את הביצים משני הצדדים עד שהביצה זהובה והחלמון עדיין נוזלי.
  7. מניחים את הביצים בצד, מרוקנים את השמן מהמחבת וממשיכים לבשל בה (היא כבר משומנת).
  8. מבשלים את הבשר עד שהוא מפורק לגמרי ומבושל, וכל הנוזלים התאדו מהתחתית. תערבבו תוך כדי כדי שלא יתייבש בתחתית.
  9. מעבירים את הבשר לקערה
  10. מוסיפים למחבת בצל ושום ומערבבים דקה
  11. מוסיפים את הבשר, את הצ׳ילי הטרי והיבש ואת התיבול ומקפיצים הכל היטב.
  12.  מוסיפים את הבזיליקום לעוד ערבוב קצר ומגישים.
  13. מגישים לצד אורז לבן והביצה שטיגנו בהתחלה
  14. מקשטים בסרירצה ובתפרחת בזיליקום