מצרכים
- מיקס תבלינים פאמפקין ספייס:
- 4 כפיות קינמון
- 2 כפיות ג׳ינג׳ר (זנגוויל) מיובש וטחון
- 1 כפית ציפורן טחונה
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
בצק פריך:
- 210 גרם (כוס וחצי) קמח עוגיות (גם קמח לבן זה בסדר)
- 100 גרם חמאה קרה
- 75 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר
- 40 גרם (רבע כוס) אבקת שקדים
- 10 גרם (כפית גדושה) קורנפלור
- קמצוץ מלח
- חצי ביצה (30 גרם)
מלית דלעת:
- כוס סוכר חום
- חצי מכמות תערובת תבליני פאמפקין ספייס
- 1.5 כוסות מחית דלעת (400 גרם) ניתן למצוא בפחיות או לחלופין להכין מחית דלעת מדלעת אמיתית.
- 2 ביצים
- 1 חלמון
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
גנאש מוקצף:
- 200 גרם שמנת מתוקה
- 50 גרם שוקולד לבן
- מחצית מתבליני פאמפקין ספייס
אופן ההכנה
- ראשית נכין תערובת תבלינים מהיחסים שכתובים מעל. הכמות מספיקה בדיוק לפאי אחד.
- מתחילים מהסוף ומכינים את הגנאש המוקצף על מנת שיכנס לקירור:
- לכלי גבוה מוסיפים את השוקולד והתבלינים. מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים מעל השוקולד והתבלינים. טוחנים היטב ומעבירים את הנוזל לקערה ומצמידים ניילון על פני השטח של הנוזל (זה מונע הצטברות של אדים והיווצרות של קרום) ומכניסים למקרר.
- עכשיו מכינים בצק פריך בשיטת סבלאז׳- זה אומר שהחמאה קרה ומעורבבת ביחד עם כל מרכיבי הבצק היבשים עד לקבלת פירורים.
- מוסיפים את חצי הביצה בזרם דק ובמהירות איטית של המיקסר ומעבדים רק עד שהחול מתאגד לגושים גדולים.
- מפסיקים את פעולת המיקסר ומאחדים בעזרת הידיים לגוש בצק אחד.
- מקמחים משטח ואת הבצק ומרדדים. חשוב לשים לב שהבצק בתנועה ולא נדבק למשטח, לכן יש לסובב אותו לאחר כל רידוד.
- נעביר את הבצק לתבנית פאי/ רינג, נהדק את השוליים ונחתוך את העודפים מעל.
- נשלח את התחתית לקירור עד הכנת המלית, זה ימנע מהנוזלים של המלית להיספג בבצק.
- נכין את המלית על ידי ערבוב הסוכר, התבלינים והדלעת. נוסיף את הביצים והשמנת ונעצור כאשר המלית חלקה.
- נמזוג את המלית על הפאי עד גובה 1-2 מ״מ מסוף הכלי.
- נאפה במשך שעה על 180 מעלות במצב סטטי עם חום עליון ותחתון (ללא טורבו).
- ניתן לפאי להתקרר בטמפרטורת החדר ולאחר מכן נכניס למקרר.
- כאשר הפאי מקורר, נקציף את הגנאש הקר, נעביר לשק זילוף ונקשט את הפאי.