מצרכים
לבצק פריך קקאו:
- כוס קמח (140 גרם)
- 100 גרם חמאה קרה מאוד
- שליש כוס אבקת סוכר (70 גרם)
- רבע כוס אבקת שקדים (30 גרם)
- 2 כפות אבקת קקאו (20 גרם)
- ביצה L
- קמצוץ מלח
גנאש אפוי:
- 250 גרם שוקולד מריר
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 6 חלמונים
- כף סוכר
מרנג שוויצרי:
- 3 חלבונים
- 100 גרם סוכר
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק על ידי עיבוד כל החומרים יחד במעבד מזון.
- מרדדים אותו בין שני ניירות אפייה לעובי 3-4 מ״מ ושולחים לקירור.
- מחלצים את הבצק ומניחים אותו על רינג/ תבנית פאי.
- מקררים את הבצק בשנית ואז מניחים עליו נייר אפייה מקומט ועליו מפזרים קטניות בצורה צפופה, עד גובה הקלתית. זה נראה אפיה עיוורת.
- אופים למשך 15 דקות על 160 מעלות ואז מסירים את הקטניות ואת הנייר וממשיכים לאפות לעוד 10 דקות.
- מוציאים וכאשר מתקרר מחלצים מהרינג.
- את המלית מכינים על ידי מזיגה של שמנת רותחת על השוקולד, טחינה, ואז הוספת חלמונים וסוכר וטוחנים בשנית יחד.
- משטחים את המלית על הקלתית ואופים יחד למשך 15 דקות.
- שולחים לקירור במקרר/ במקפיא עד להגעה לטמפ מקרר.
- בינתיים מכינים מרנג שוויצרי: על בן מארי מערבבים סוכר וחלבונים עד שהסוכר נמס. מקפיצים היטב עד לקבלת פסגות רכות ומורחים שכבה נדיבה על הפאי.
- שורפים עם ברנר וטורפיםםם.