מצרכים (תבנית 22)
בצק פריך שקדים:
- בצק פריך שקדים:
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- 100 גרם אבקת סוכר
- רבע כוס שקדים טחונים (40 גרם)
- 2 כפות גדושות קורנפלור (30 גרם)
- 150 גרם חמאה
- ביצה L
- תמצית/ מחית וניל
מלית תפוחים:
- 7 תפוחים שאוהבים
- כוס סוכר (200 גרם)
- 50 גרם חמאה
- 2 חלמונים
- כפית קורנפלור
אופן ההכנה
- מערבלים את כל מרכיבי הבצק יחדיו במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד (קורה מהר מאוד)
- משטחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לגובה 3-4 ממ.
- אם הבצק דביק, נותנים לו מנוחה במקרר ואז מניחים אותו על הרינג או התבנית, מהדקים את התחתית וחותכים את העודפים.
- את העודפים אוספים לכדור ושולחים למקרר.
- את הקלתית מכניסים למקפיא עד שהמלית מוכנה.
- מפזרים סוכר על מחבת וממיסים עד לתחילת קרמול.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנוצר רוטב טופי חלק
- מוסיפים פנימה את התפוח קלוף וחתוך לקוביות קטנות, התפוחים מוציאים הרבה נוזלים וזה מצוין כי אם נותרו גושי קרמל הם יימסו בשלב הזה.
- כשהנוזלים הצטמצמו והתפוחים שחומים, מסירים מהאש לקירור. מערבבים יחד עם החלמונים והקורנפלור ומשטחים על הקלתית.
- מוציאים את הבצק העודף ומגרדים עם פומפייה מעל המלית ומפזרים בעדינות, כדי שזה ישאר קטן ויפה.
- אופים למשך 45 דקות בחום 170 מעלות סטטי.
- נותנים להתקרר לפני שפורסים.
- מומלץ להגיש עם גלידה וניל ❤️